Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SE K500i N2400 Премахнат -решено

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Апр 20, 2009 21:47    Заглавие: SE K500i N2400 Премахнат -решено Отговорете с цитат

Преди време правих този телефон ,беше изпран от дъщеря ми ,след смяна на дисплея и миене във ултразвукова ваничка работеше ,но зареждането беше зле и държеше само по 2 дни. Днес реших да се заема по-сериозно и свалих с духалката малкото чипче (руснаците им викат "стекляшка") N2400 през което минава заряда и сигналите от конектора за данни. Окъсих входа и изхода на веригата за зареждане и сега работи нормално ,батерията не пада и като тръгне да зарежда не спира ,въпроса ми е ,какво друго може да се очаква ,че няма да работи ,освен кабела за данни и евентуално хендсфрито ,има ли смисъл да търся това чипче ,ще се зарежда ли нормално батерията ,ако някой го е правил нека сподели . Благодаря !

Последната промяна е направена от ELP на Нед Апр 26, 2009 17:30; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Mario-G
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 20, 2009 23:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Само трябва да не се "забравя" на зарядно повече от 1-2 ч. да не се издуе батерията от презареждане, че на една нокия дето не спираше да зарежда и се беше разцепила батерията. Добре е също да се зарежда при включен апарат. Иначе е най-добре да си се възстанови както си е оригинално.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Вто Апр 21, 2009 1:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Незнам точно кое още няма да му работи ама внимавай найстина с това ... .. . виждал съм запалени апартаменти от "гръм" на батерията на гсм.. Sad не е шега работа!
milenjs
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Котел

МнениеПуснато на: Вто Апр 21, 2009 7:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Най-добре си го възстанови, помоли някой колега за една бройка или свали от дефектирал телефон, правил съм доста, повечето намокрени и с проблем със заряда, след подмяна на чипа всичко си е ОК.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 21, 2009 11:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре де ,нали по нататък в схемата има един транзистор V2610 ,който управлява заряда чрез N2600 -power management схемата и там не съм пипал ,според мен това N2400 май е само LC филтър ,поне във веригата на заряда ? На практика съм окъсил входните изводи DCIOint и DCIO .
Върнете се в началото
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Вто Апр 21, 2009 13:13    Заглавие: re: Отговорете с цитат

Не сменяй нищо, направи това. Няма да ти работи само кабела за данни. Няма да можеш да му възстановиш софта по натам, ако се наложи.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 21, 2009 14:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Баш това съм и направил ,но понеже нещо все пак явно товареше и батерията под това чипче (лявото) съм го махнал съвсем. Всъщност снимката ти е от K700 ,но схемата е една и съща . Питам ,защото ме е страх ,да не скапя телефона ако продължа с опитите да го възстановя ,другото чипче е микрофонния усилвател и е много близко до сваленото ,нямам много практика с BGA корпуси ,та затова. Embarassed
Върнете се в началото
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 21, 2009 15:50    Заглавие: re: Отговорете с цитат

Добре си го махнал. Под него си имал окиси.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 26, 2009 17:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Само за протокола вчера батерията падна (държа 5 дена) и го турих да се зареди ,успя за 3 часа ,в края на заряда символчето показваше пълна батерия и при меренето дава 4,14 В ,не се е подула ,явно системата за зареждане работи добре !
Върнете се в началото
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 30, 2009 16:07    Заглавие: ре: Отговорете с цитат

А само за протокола ..... Намери си време да разгледаш схемата. (Ако я нямаш, мога да ти я пратя.) С две думи, знаеш ли за какво служи този чип или НЕ ? Няма как да ти окаже влияние на заряда. "LC филтър" - по скоро изпълнява защитна функция. Ако има товар ... гори. Ако се намокри телефона - също. Ако има окис под нея - пак .... Един вид много бушони в един чип. Laughing
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети