| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobi mw Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 23, 2009 15:59 Заглавие: Проблем с телевизор Опера 3 |
|
|
| Имам проблем с високото напрежение.Подменил съм демпферния диод ,крайната лампа и високоволтовия изправител бостерното напрежение e 410v.Колеги помагайте да възтановя хубавото телевизорче |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Rumen Rusev Опитен потребител

|
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 23, 2009 16:08 Заглавие: |
|
|
Няма нужда да пита никъде-и тук има достатъчно специалисти.
Режима на PL36 по първа и втора решетка как е? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
bobi mw Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 23, 2009 16:33 Заглавие: |
|
|
| Благодаря приятели че ще ми помогнете.Значи оригиналното ТХО е изгоряло заради някакъв кондензатор и е сложено ТХО от телевизор Пирин.Когато включа ТV се чува обичайното свистене от трансформатора но има съвсем малка искра на качулката на високоволтовата лампа. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Чет Апр 23, 2009 17:34 Заглавие: |
|
|
Трябва доработка.
Мога да открия инфото и да го снимам.
Покажи си мейла. |
|
|
 |
kiril.dobrev Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 23, 2009 19:23 Заглавие: Телевизор Опера з |
|
|
| Трябва да се връщам поне 30години . Този дефект обикновено се получаваше от прекъснати съпротивления от бостерното към VDR давахме накъсо VDR и телевизора светваше. Пипни повишаващата бобина дали пече. Бостерното доколкото си спомням беше 680в |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Чет Апр 23, 2009 19:42 Заглавие: |
|
|
| Под "доработка", имах предвид, самата замяна на оригиналното ТХО с такова от "Пирин", тъй като не става ясно, дали ТВ- ра е работил нормално, след замяната... |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 23, 2009 22:46 Заглавие: |
|
|
ТХО-то от "Пирин" става, но май че с него имаше проблеми с АРУ. Вече съм позабравил. Някога сложих пов. бобина от "Пирин" на нашата "Опера". И така става, но е необходимо да се закръгли квадратният ферит, за да влезе. А как е бостерният кондензатор? Не е изключено да е прекъснал резистор от автоматиката. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 23, 2009 22:58 Заглавие: |
|
|
Доработката с ТХО от Пирин мисля че я имаше на последните страници на книжката за черно-белите на Сокачев... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 24, 2009 8:01 Заглавие: ре: |
|
|
Що мъчите човека, а не се поразровите из таваните по селата може да му подарите някои работещ такъв ? Или в краен случай да му ползва "частите". Ако не и изяден от мишките все още.
 |
|
|
 |
|