| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
taralion Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 23, 2009 21:04 Заглавие: Предимства и недостатъци на TFT LCD мониторите |
|
|
| Имам щелание да си сменя стария и верен CRT монитор. Лошото е, че една седмица обикалям, гледам и чета форуми и не мога да се спря на нищо конкретно. Понеже сина доста играе игри и ми се иска да пазим очите. Обаче за мен LCD-тата нещо не ми харесват. Например изгледах няколко броя 19-22" монитори и при TFT теста доста мажат. Гледах игри и отново всичко динамично ми се вижда размазано. Мен лично ме дразни повече отколкото CRT-тата. Май вместо да пазим очите ще ги развалим. Някой може ли да даде оргументиран отговор за предиствата и то главно на излъчваните емисии от мониторите. Тръбите излъчват и друг спектър, но и подсветките на LCD-тата не са за пренебрегване. И накрая съм се спрял на 19" монитор и то на вече утвърдилия се 16/9 формат, който също не ми харесва. Филми не гледам, само ровя в Нета, а сина играе, това ще е приложението на новия бъдещ монитор. И накрая някакво предложение за марка и съответно сполучлив модел на добра цена? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 23, 2009 21:39 Заглавие: |
|
|
| И аз бях на същото мнение докато не ми подариха 2-ра употреба TFT. Още след първото пускане на монитора се видя разликата и те уверявам че това което пишеш за размазване на картината, няма такова нещо. Не знам на какво са били пуснати тези монитори които си гледал, но при мен си е кристална. |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 23, 2009 22:08 Заглавие: |
|
|
1. Аз ти препоръчвам Samsung или Eizo ( скъп вариант).
2. Задължително да има DVI вход.
3. За предпочитане е да НЕ Е 16:9 ( При 16:9 е по-малко площа)
4. Щом ще играе игри времето за реакция да е < 4ms. |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 23, 2009 22:10 Заглавие: |
|
|
Купи си най-големия LCD монитор, който можеш да си позволиш.
(зависи обаче каква ти е видеокартата)
Добрият LCD монитор щади очите много повече от CRT-то.
В къщи съм с ето това и съм много доволен (наложи се обаче да си купя прилична видеокарта с 512Mb, за да го използвам както трябва) :
http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09029733
Много ми харесва и това:
Samsung SM-2343NW
http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09049583
Един съвет:
Винаги гледай монитора преди да го купиш на максималната му резолюция от компютър с изображение с текст (или от програма за тестване на монитори)! Тия клипчета, които обикновено ги пускат по магазините нищо не показват.
Ако някой монитор ти хареса помоли продавача да ти го демонстрира. Ако откаже просто отиди в друг магазин. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 23, 2009 22:44 Заглавие: |
|
|
| Нещо чувам лоши неща за "Samsung"-зите - много дефектирали и било тото на каква матрица ще попаднеш, макар че са един от големите производители на матрици. Насочил съм се към: "LG W1942Т-PF", поне за сега. |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 23, 2009 22:51 Заглавие: |
|
|
Много дълго време съм работил с 21' монитор CRT Panasonic на 1600 х 1200, сам съм си го донесъл от Германия. Нещо да се сравни с него ??? Няма шанс. Сега съм с LCD Nec 19' ( познавам много добре дистрибутора), лаптопа ми е 17' . По добро качество от CRT няма.
Един съвет: 1- постарай се да е с DVI. 2 - Да има по големи ъгли на виждане.
Доколкото, милисекундите на реакция ... там измамата е безогледна , нагла и безсрамна. Ако вземеш <4 , но то ще бъде от сиво до към по-малко сиво , и може да се окаже че друг <8 ще работи по добре.
И друго, бях намерил информация за марките матрици които са напъхани и кашата там е пълна. Например монитори SONY - няма една матрица SONY производсто, около 30% от самсунг са с самсунг матрици
повечето LG и те са със самсунг матрици. Абе отиваш и купуваш един, задължително си прецакан...  |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 23, 2009 23:17 Заглавие: |
|
|
| Като се купи от виртуален магазин как стои въпросът с гаранцията? Как ще намеря продавача "да му го убия у главата" например. |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 23, 2009 23:31 Заглавие: |
|
|
Според мен си го вземи от магазин за да се изпълни условието:
| Цитат: | | "да му го убия у главата" |
|