|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lionly1 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 24, 2009 17:48 Заглавие: ОТЕЧКА СЪДОМИЯЛНА EUROLUX |
|
|
Здравейте, ще Ви бъда благодарен, ако ми дадете съвет.
Преди две седмици си купих тази http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=13&c=21&pid=117 съдомиялна и днес, когато я отворих за да сложа някой друг замърсен съд и докоснах металния капак, усетих онова усещане, което обикновено се случва, когато има офазяване. Фазомера показа, че съм прав. Досега не съм усещал отчеката, когато работя със съдомиялната, като че ли днес възникна.
Обадих се на момчето от фирмата, която ми я продаде и му обясних какъв е проблема, а той ми каза, че контакта трябва да се занули. Разбира се аз не бях сигурен дали е занулен/не беше/, след като го занулих офазяването изчезна.
Той нещо се опита да ми обясни, че за съдомиялната е нормално ако няма зануляване, но аз не знам защо нещо не се съгласих, та нали зануляването се прави като превенция ако стане офазяване да изключи предпазителя.
Та въпроса ми е нормално ли е такива уреди да имат офазяване или нещо не е наред и да поискам да ми я сменят. Все пак уреда е на 2 седмици.
Поздрави! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 24, 2009 18:09 Заглавие: |
|
|
Уреда ви е изправен.Зануляването на контакта е задължително когато се използвува такъв уред.Когато не е занулен контакта нормално е в корпуса на машината да възникне индукционно напрежение което по някога стига до 30-40волта но е много слабо като ток.Същото ще усетите ако откачите зануляването на компютъра на който пишете. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
lionly1 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 24, 2009 20:00 Заглавие: |
|
|
| Благодаря! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|