| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 24, 2009 13:37 Заглавие: Re: re: |
|
|
По тая логика-дай да не правим нищо.Така да си чул че хората се занимават да режат пушки на кинескопи от пирексово стъкло.И да се сещаш кога са спрели да правят такива кинескопи...
Жокерче-когато баба беше млада,а дядо още страстен пич...
Процедурата по възстановяване на един стар телевизор или радиоапарат си има име и то е "реставрация",като за разлика от "ремонта",който протича в рамките на един следобед и свършва вечерта с взимането на парите от клиента...то реставрацията на един апарат може да продължи месец и повече.Включва процедури,като рекапване,профилактика на механичните контакти и прочие.А със механичната работа-понякога и много повече от месец...
Нали не мислиш че някой 2009та година гледа Опера щото няма на кво друго да гледа  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bobi mw Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 24, 2009 14:12 Заглавие: |
|
|
| Когато е сменено ТХО преди 24г телевизора си е работил както преди поне така ми каза човека който ми даде Операта.Днес проверих повишаващата бобина с мултицет и ми показа 176ома.Смених бустерния кондензатор който беше 47nF-630V със същия капацитет само че керамичен включих телевизора и пак същата история. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 24, 2009 14:17 Заглавие: |
|
|
Керамичен там не става . Трябва си оригинален.Бобината и да я мериш на омметър и да я не мериш е все тая. Пусни телевизора и доближи отверката до качулката на ДУ86 и виж каква е искрата . Трябва да е поне от 1 см нагоре . По малка лие то за мен е бобината . _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 24, 2009 14:26 Заглавие: |
|
|
И 56нф стирофлексен става за бостерен. Бай Иван е прав, че няма смисъл да се мери съпротивлението на пов.бобина. Бих го допълнил-дори на всяка друга бобина. Важна е индуктивността. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
bobi mw Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 24, 2009 14:35 Заглавие: |
|
|
| Да наистина има искра но не повече 5-6mm.но щом бустерното напрежение е ниско значи цялото стъпало ще има занижени напрежение.Според мен да оправим напреженията и тогава да гледаме вече бобината поне аз така мисля но ако греша поправяйте ме.Какъв кондензатор трябва да сложа той оригиналния е червен и е еднакъв като останалите.56nF 1200V имам десетина прибирани от шасита но нямали да предизвика по тежка повреда или да се покачи напрежението над нормалните 790V. |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 24, 2009 14:42 Заглавие: |
|
|
Няма, това е изпробвано! Но автоматиката трябва да работи добре! _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пет Апр 24, 2009 16:14 Заглавие: |
|
|
| Аз, не разбрах, дали захр. напрежения на стъпалото, са в норма... |
|
|
 |
Bengata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 24, 2009 16:23 Заглавие: |
|
|
А измерили напреженията след селеновия стълб ? Как са да не са занижени и те , кажи колко са.
Трябва да са около 230 240 волта. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|