Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за разглобяване на лаптоп.

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dilana
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 25, 2009 0:19    Заглавие: Въпрос за разглобяване на лаптоп. Отговорете с цитат

Намокрих си клавиатурата с Кока Кола и сега копчетата са ми залепнали.
Развих му всички винтчета отдолу, махнах харда, рамта, записвачката, батерията. Горния капак е хванат на щипки и почти съм го махнал, но точно по средата има нещо медно, може би с болтче, но няма откъде да се бръкне да се развие, дори и не се вижда дали е точно болтче. Въпросното болтче държи целия горен капак и не може да се извади. Махнах копчетата от клавиатурата около въпросното болтче, но и там нищо... А за да извадя платката на клавиатурата няма друг начин освен да го развия това болтче...

Лаптопа е Toshiba Satelite L300...

Ако някои може да помогне за разглабянето ще съм много благодарен Smile))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Апр 25, 2009 7:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако сте свалили долния капак на самата дънна платка трябва да има болт
Огледайте внимателно и свалете всички болтове които се виждат.Клавиатурата може спокойно да я изперете с топла вода ,мека четка и някакъв не много силен миялен препарат и след това няколко часа на слънце ще изсъхне.
Имаше един модел на кйто въпросното болтче се намираше под тъч панела и първо той трябваше да се свали.
dilana
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 25, 2009 19:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема е че долната платка не може да се свали заради въпросното болтче, а тъч панела не може да се извади Wink трябва да се свали горния панел първо Smile

Все пак мерси за отговора. Ако има някой, дето знае да казва Very Happy Не ми се дават пари в сервиз Smile
Върнете се в началото
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Апр 25, 2009 19:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Като не ти се дават пари,подръж го още малко така,докато си питаш насам-натам, та от клавиатура за ремонт да стане клавиатура за смяна.Ако е потекло и по дъното,ще стане още по-весело.След време ще стане,за да е по-гадно,ама да не ти пука.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dilana
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 25, 2009 19:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е потекло никъде, всичко си работи само дето ми лепнат копчетата, и сега като изсахна колата си работят почти нормално, но просто ме дразни така... А и нито време имам, нито ми се ходи до сервиза на Тошиба, нито ми се дават пари Very Happy
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 25, 2009 20:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Все полечка....Те проблемите почват след време...Тя фосфорната киселина не прощава... Twisted Evil
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dilana
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 01, 2009 18:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Еми като спре да работи отива а боклука и си взимам нов, са кво да го правя Very Happy

/btw аз като пия кола доста често, трябва ли да ходя и аз на сервиз Very Happy
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 01, 2009 20:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Трябва. Mr. Green
tsukevboyan
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 27, 2009 19:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Понеже гледам пак някакво пренебрежение от тези МАЙСТОРИ - много ви е голямо достойнството, поне дайте насока.
Това е линк към SatelliteA55_remove_keyboard
http://www.irisvista.com/tech/laptops/ToshibaA55/SatelliteA55_remove_keyboard.htm

и ако нещо може да ти помогне http://www.irisvista.com/tech/
Нямах време да търся но дано съм ти помогнал.

А пък за модераторите - виждам ви българщината.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 27, 2009 20:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Айде стига си се пенявил-нито виждам защо повдигна тая тема отпреди сумати време,нито виждам какво имаш против-видимо е колко са възможностите на човека,видимо е че най-добре е да иде на сервиз.
А въпросните майстори-в случая Мармот са помогнали на толкоз много хора във форума,колкото косми нямаш на главата.
Така като ти браузнах скромните 11 поста не виждам ти самия въобще да си помогнал на някого с нещо,така че по-полечка с критиките.
А като не ти харесват майсторите тук или пък модераторите тук-винаги можеш да го напуснеш този форум.Даже смятам да ти помогна по въпроса. Twisted Evil
Който му не харесва модераторския екип на форума,който му не допадат колегите тук с по няколкостотин или хиляди поста,които всеки ден са тук и помагат,който смята да прави тука някакви дрязги и конфликти в опити да си чеше комплексите-няма да му мине номера.И бърже бърже ще попадне в бан-листата.А тя е като женското сърце и винаги има място за още един.
Twisted Evil
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети