| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
anttonev Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 26, 2009 11:02 Заглавие: Един особен ключ. |
|
|
Здравейте.
Ще правя ремонт и докато блуждаех някъде в небитието се замислих дали има следният тип ключ. Май най-близо до това дето си мислех са сензорните бутони на някой самсунги.
Само пипаш, без никаква механика , и се включва лампата. После го докосваш пак и тя изгасва.
Та има ли такова готово, да отида в магазин и да го купя, готово за монтаж. То схеми има ама 15 такива не са ми по силите да направя. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 26, 2009 11:20 Заглавие: |
|
|
| Има, а даже има и като задържиш да ти увеличава и намалява плавно осветлението. Но тези, които съм виждал не са съвсем сензорни (имат малко ключе и ход около милиметър). Мисля, че и на телевизорите не са сензорни. |
|
|
 |
anttonev Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 26, 2009 11:35 Заглавие: |
|
|
В едната стая вместо нормален ключ съм сложил димер, ама не ми се оправдаха очакванията. Така че ще се задоволя само с пипване - включване, второ пипване - изключване.
А как им е името на тия ключове? За да знам какво да търся в гугъл и да не ме гледат шашнато в практикер или бриколаж като отида. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 27, 2009 0:02 Заглавие: |
|
|
Да има такива сензорни ключове но ако исаш надеждност от тях търси такива които да имат и дросел в тях. _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
grizzly Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 27, 2009 0:07 Заглавие: |
|
|
Имам такъв ключ на лампата в спалнята. Полски.
Напълно сензорен с ПИК процесор.
Управлява се и с произволно дистанционно. Струваше около 35 лв.
При докосване или пуска на макс или при задържане регулира. Плавен старт. Ключе за симулиране на присъствие.
Два пъти му горя триака но сега е с 20 Амперов и не гори. Само бушончето евентуално. |
|
|
 |
|