Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Пасивни филтри
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 19, 2004 14:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Seb според теб каква е разликата между двете въпросни програми и коя е по добрата? И имаш ли на идея от къде да си намеря X-over Pro? Дано някой даде информация .Не че е толкова фатално ако не се намери,но нали човек цял живот се учи..................!!!!!!!!!!!
Върнете се в началото
seb
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 19, 2004 15:08    Заглавие: Отговорете с цитат

По принцип разлика почти няма,и дават еднакви резултати.А X-over го има вграден мисля,че в пета версия, в шеста се продава отделно.И аз търсих free ама не можах да намеря.
Върнете се в началото
Nova4e
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 19, 2004 19:58    Заглавие: привет Отговорете с цитат

Здравейте!
и аз си свалих тая програма JBL Speakershop ама освен характеристиките на говорителите в основния прозорец където се калкулира цялата работа се задава "Lower X-over . . . . Hz"
какво трябва да задаваме там не разбирам? има ли някаква универсална граница или всичко е пак според данните на говорителите?

благодаря предварително ако някой помогне
Върнете се в началото
Petun
Гост

МнениеПуснато на: Пон Окт 25, 2004 22:44    Заглавие: zle rabotata Отговорете с цитат

Здравейте пак:)
опитах се и направих по данните от JBL Speakershop филтър на двулентова колона, 6db/oct, ама хич не ми харесва как звучи, много дървено ми се струва...
уж спазих всичко - 0,65 mH индуктор с 1,06 мм., 10uF кондензатор, ноо... пак не ми харесва:( да не би да съм объркал нещо, има ли значение за бобината от кой край влиза и от кой излиза? т.е. има ли значение как е обърната?
имам и едни други колони, по-скапани са уж, пак с филтри 6 db/oct, ама звучат по-добре... не знам що така;)
Проблема е във филтрите със сигурност, кутийте са перфектни, говорителите също...:(HEEEELP
Върнете се в началото
DuReX
Гост

МнениеПуснато на: Пон Мар 07, 2005 21:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ти много но ще можеш ли да ми кажеш от каде мога да си я изтегля щото много търсих но нищо не намерих
Върнете се в началото
DuReX
Гост

МнениеПуснато на: Пон Мар 07, 2005 21:09    Заглавие: Отговорете с цитат

много се радвам за това че си разгадал програмката!!!
ще ти кажа моя емаил и ако може да ми е слойиш там много ще сам ти благодарен
каката87@абв.бг.
Или поне пиши от каде мога да си я намеря
Благодаря предварително!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 07, 2005 21:10    Заглавие: Отговорете с цитат

DuReX, извинявай за питането, но ти кой от всичките Гости в темата си, че нещо на става много ясно на кого благодариш и какво искаш?
И още нещо, какво означава ника ти?
Ако е това което си мисля, едва ли е най-подходящия за този форум.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Мар 07, 2005 22:17    Заглавие: Отговорете с цитат

добре може ли някой експерт Smile да обясни за какво служи кондензатора откъм нискочестотния срез почва да прилича на незатихващ трептящ кръг Question Rolling Eyes и критична ли е стойноста му или колкото повече толкова по добре (говорим за втори ред 12дб/октава) премятам тука едни намотки кондензатори като цяло режат добре но ми се струва че някъде към 5/6кхц средата изпада в резонанс и накривява чувствително и не бързам да ги пъхам в колони зада ги доизкусоря
п.с. сетих се още нещо само ако не съм прекалено нагъл може ли някой да обясни накратко(после може и нашироко) методиката за зглобяване и изчисляване на озвучително тяло
още един послепис ето нещо полезно за начинаещите аудио маниаци:

При размери на тялото, върху които е навита бобината - диаметър 40 mm и височина 20 mm и при диаметър на проводника 1 mm оразмеряването може да стане чрез отчитане от табл.1. Същите таблица и графика могат да се използуват и при диаметър на проводника от 0,5 mm до 1,2 mm, като грешката е в границите на 5%. Препоръчва се след определяне броя на навивките върху тялото да се навият 5-10% повече на брой навивки и окончателната стойност на индуктивността да се настрои чрез развиване на част от тях и измерване с помощта на R-L-C мост.
Табл.1

L,mH 0,2 0,25 0,35 0,5 0,6 0,7 1,0 1,2 1,5 2,0 3,2 6,4
n 60 68 80 100 110 120 145 158 178 208 257 360

мали май не излезе като хората ама карай Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 12:15    Заглавие: Re: Пасивни филтри Отговорете с цитат

daddyd написа:
Здравейте пичове.Гледам какво ви интересува и тъй като се занимавам с изработката на професионални озвучителни тела за всякакви цели, подчертавам professional,а не Hi-Fi разполагам с достатъчно информация за филтри,кутии,типове говорители (само не китайски и български) може и да помогна на някои от вас.Поне можете да разчитате на 10 годишен опит.От любопитство изтеглих тая програма за която си говорите ,но така и не можах да я инстална.Все иска диск2.Иначе аз работя с друга ,но от съображение за сигурност в момента не мога да и кажа името в момента,нали се сещате..........................Дерзайте!!!!!!!!!!

аз имам два вапроса: нима българските (професионални)обертон и бба не са добри? и втория ми въпрос интересъва ме за едно озву4аване на открито пространство какви озв4ителни тела да използвам? двулентови трилентови с мек бас или твард по ли добре ще зву4ат ако се пуснат вси4ките паралелно или мостово ...
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 17:35    Заглавие: Отговорете с цитат

kd 503, сваляй от тук и чети http://bgaudio.org/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=1
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети