| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
krasy Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 27, 2009 21:47 Заглавие: TV LG RE-21FB50 шаси MC-019A в зелено с обратен ход |
|
|
Здравейте
Отдавна не се занимавам с телевизори и малко не съм в час, така че имам нужда от малко помощ. Имам проблем е едно LG RE-21FB50, работи нормално в продължение на няколко минути, след това позеленява и започва да се вижда обратния ход, при това напрежението на зеления изход на видеото пада драстично, останалите изходи са ОК, захранването е ОК, входовете също. Смених TDA-to (TDA6107) - без резултат, като разменя катодите цветовете се разменят, но след малко пак позеленява. Прилича ми на кинескоп? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RUM+ Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 27, 2009 21:54 Заглавие: |
|
|
Определено е кино. Отдели отоплението от маса с три навивки на ТХО-то. _________________ тел. 0898736424 |
|
|
 |
krasy Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 27, 2009 22:09 Заглавие: |
|
|
| Извинявам се за глупавия въпрос, но какво трябва да стане като добавя тези три навивки във веригата на отоплението? |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 27, 2009 22:38 Заглавие: |
|
|
| Ами трябва да се оправи зеленеенето, ако е от окъсяване в катода вътре в кинескопа. Само трябва да се докара напрежението на отоплението да е в норма с тия навивки. |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 27, 2009 22:39 Заглавие: |
|
|
| Те не се добавят.Старото отопление не го ползваш а създаваш ново-около феритната сърцевина.Извода на кинескопа,който е на маса го отделяш от масата и подаваш отоплителния ток през подходящ резистор-директно на двата извода на кинескопа. |
|
|
 |
RUM+ Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 27, 2009 22:48 Заглавие: |
|
|
Изглежда въпроса е глупав, щом са приместили темата в "общи приказки". Елиминираш отоплението на кинескопа от ТХО-то, отделяш отоплението на кинескопа от маса, навиваш с изолиран проводник три намотки на фирита на ТХО-то и краищата ги запояваш дирекно на цокъла където е отоплението, защото най вероятно отоплението на зеления опира в катода и го дава на маса.!!!!!!!!!!  _________________ тел. 0898736424 |
|
|
 |
krasy Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 27, 2009 22:50 Заглавие: |
|
|
| ОК ще пробвам. Само да добавя, че той не зеленее, а е абсолютно зелен, има само плътен растер зелено с обратен ход и нищо друго. |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 27, 2009 22:53 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | че той не зеленее, а е абсолютно зелен |
Точно затова го направи. |
|