| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
manolov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 25, 2009 14:48 Заглавие: свърване аларма към цетрално заключване |
|
|
| Колата е Рено гранд еспейс 2000г. Централното съм го свързал към към бутона за заключване и отключване на вътрешната конзола. Но явно има блокиране на захранване от страна на оключване и след около 10 мин неможе да се отключва нито от алармата нито от централната конзола. Някой знае ли как да се заобиколи този проблем без да се използва оригиналния ключ. Благодаря ви предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Jaro Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 29, 2009 10:53 Заглавие: |
|
|
Наскоро извърших монтаж на рено Рено гранд еспейс, но не обърнах внимание на модела, ако алармената с-ма ти е нов модел, централното заключване се програмира от дистанционното на 0.7/4.5 сек. На по-старите модели има отделни изходи, нз точно кой модел е твойто, ако при заключването/отключването се чува звук като от електромагнит, значи е с рейка електромагнитна, а ако се чува буквално въртене на L мотора, значи е от по-новия модел. От програмирането на времето зависи отключването и заключването (мисля че твоя проблем е такъв), затова пробвай първо на 0.7 s. (4.5 е характерно за марките Мерцедес). Предлагам ти схемата на реното, което правих.
• Цък
• Цък 2
Те т'ва е! |
|
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 29, 2009 11:56 Заглавие: |
|
|
Аз поне от прочетеното разбирам, че колата си отключва и заключва нормално с алармата но след около 10мин. вече не иска. Ако е така проблема не е от дължината на импулса за отваряне и затваряне. _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
|
 |
manolov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 29, 2009 15:47 Заглавие: |
|
|
| Този модел явно има някакво обезточване на модула за централното заключване, който не можах да намеря. Проблема е решен със срязване на кабелите идващи от оригиналното централно и подвързването по класическата схема към алармата. |
|
|
 |
|