Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Samsung WS-32M066 мига светодиод

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Апр 30, 2009 23:04    Заглавие: Samsung WS-32M066 мига светодиод Отговорете с цитат

Шаси К55А.Състав:SDA555XFL,MSP3411G,F/BOX,LA7845,5Q1565RF
Поведение-стартира се от дистанц. или бутони,светодиода мига червен.Вторични напрежения след импулсен траф-B+ 140V,24V,~9.5V вместо 12V,~6.5V вместо 8V(не са стабилни).Филтрацията на вторичните е добра,профилактично сменени кондензатори.Няма късъци след ТХО,то вторични след него не тръгват така или иначе,няма H и V импулси,F/BOX не гъква..Всички напрежения след импулсен се нормализират след прекъсване на деветте волта към IC803(78R09) и захранването на процесора(Q804).При възстановяване на веригата до процесора стигат 3.3V,които са стабилни,ресета му е ок,генерации има,но 2.5V се клатят.Сриват се и посочените по-горе 12 и 8,съответно всички напрежения след тях по веригите.Преровено е захранване,стабилизация-оптрон и околни елементи са мерени или сменяни.Проверена е веригата POWER до процесора,по S-MUTE са сменени всички елементи.След IC805 и IC802(към F/BOX) няма непривични съпротивления,разкачането на изходите им води до отпадане на комуникация на модула с процесора и съответно телевизора си заминава в стендбай,нищо не може да се измери.
От три дни подскачам в кръг около това гюле,дайте някаква насока,че зациклих.

Ето го мейла : [email protected]

Последната промяна е направена от мармот на Пет Май 01, 2009 0:17; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Апр 30, 2009 23:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай с унив. захранване, пък после ще му мислим. Аз винаги си имам едно за проба.
evgevg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Чет Апр 30, 2009 23:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Исках да Ви изпратя нещо ама няма Email.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 01, 2009 0:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Не разполагам с универсално захранване,чипката в първична съм сменял за проба,че имах.Преровил съм една част от елементите там,което разбира се,не значи че захранването е ок.Захранването на 5Q1565RF се клати,защото тв преминава постоянно от дежурен в работен режим.Общо взето нищо не мога да измеря и да съм сигурен в показанията Confused
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 01, 2009 10:09    Заглавие: Отговорете с цитат

мармот, Буфни една ламба на +B и виж как ще се държат напреженията, пристигат ли, макар и за момент управл. импулси към ХО ? Тривиално, но друг изход май нямаш
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 01, 2009 10:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз бих поразкачил това онова: платката на кинескопа ,100 херцовата платака .За да прави така има някакъв товар и подозирам че е в 100 херц.платака.
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 01, 2009 18:50    Заглавие: Отговорете с цитат

С лампа ефекта на дефекта е същия-захранването се пуска и спира,вторичните след импулсен са занижени,а Б+ твърде високо-143V.Платката към кинескопа е разкачана,F/BOX също,но тогава той изпада в стендбай и не може да се измери нищо.Самият 100Hz модул със сигурност не работи,защото до него не достига коректно захранване,не тръгват хор. импулси,съответно вторични напрежения след ТХО липсват.След внимателен оглед намерих хлебарка под импулсния траф,в първична,между дрейна и една от намотките на трафа.Май тя е направила белята.Беше стара,защото при ваденето се разпраши.Разпоявах и премерих абсолютно всички елементи в захранване и верига за стабилизация.Останаха няколко неелектролитни кондензатора,ще ги прецъкам в понеделник.Предвид хлебарката вече гледам с подозрение и импулсния траф,ама обикновено никога не е той... Crying or Very sad Изпи ми мозъка тая гад.
Върнете се в началото
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Май 01, 2009 23:24    Заглавие: Отговорете с цитат

А колко вата е крушката ти?
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 02, 2009 0:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами май 60W дръпнах,трябва да проверя да съм точен.В понеделник,че съм ударил кепенците за 2 дни почивка.Мъчи ме мисълта с това хлебарково съпротивление дето е стояло сумай си време между намотката да не съм за траф.
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 02, 2009 9:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Нищо и няма на хлебарката,ако беше сторила нещо приживе щеше да е отхвърчал крайния на захранването.Ако имаш външен източник защо не пуснеш едно по едно на вторичните напрежения и да гледаш къде какъв е тока.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети