| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
celebrator Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 01, 2009 9:58 Заглавие: Прекъсвач на мотоциклет |
|
|
Значи идеята ми е следната:имам едно моторче-балканче ,без обортомер е ,няма акумулатор ,запалването е с чукче и магнет..Развива някъде към 6500 оборота.Искам да направя така че като стигне 5500 да не може повече да качи.Както са направени колите и моторите ако се сещате.
Та въпроса ми е по-скоро за някакъв датчик ,който да използвам за измерването на оборотите, който да ми вади напрежение и с компаратор с хистерезис и реле да комутирам .Ако се сещате за такъв датчик на Хол или друг който да монтирам някъде .Или пък някаква друга идея.Захранването ще е с някаква батерия |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Georgi Iovchev Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 01, 2009 13:07 Заглавие: |
|
|
| Колко волта ти е бобината 6 или 12 ? |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Пет Май 01, 2009 13:46 Заглавие: |
|
|
| Имай в предвид че този тип двигатели се гасят като извода на чукчето се свързва към маса |
|
|
 |
celebrator Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 01, 2009 14:08 Заглавие: |
|
|
| 6v e бобината,да и също знам че се гаси като извода на чукчето иде на маса.Та въпроса е има ли някакъв такъв датчик в интегрално изпълнение или друго , да го монтирам на маховика да измерва оборотите ,а вече от там е лесно.Или пък да се броят импулсите от чукчето и снякакъв брояч след това,дайте идеи |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 01, 2009 20:10 Заглавие: |
|
|
Както се правят класическите газови уредби на колите. Там минава на газ, при теб ще спира двигателя. Има лек проблем. Това е двутактова машина и ако искаш да спреш притока на гориво ще е почти невъзможно. По-скоро, трябва да вкараш чист въздух в цилиндъра. Вариант със спиране на искрата ще е по-скоро неефективен при такива обороти. В най-добрия случай ще пляка в ауспуха. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 02, 2009 3:15 Заглавие: |
|
|
Една доста стара идея за това "сигнала " за оборотите да се вземе направо от от чукчето и един готов нивоиндикатор/А277 и ето ти оборотомер. Но за ограничаване на оборотите нямам никаква идея. _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 02, 2009 8:54 Заглавие: |
|
|
За регулиране на оборотите не ти трябва електроника,ами ограничител за подаване на количеството гориво (от там се вдигат обороти) което постъпва в двигателя и то е чисто механичен. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Май 02, 2009 13:19 Заглавие: |
|
|
Е то какъв е смисъла от цялата работа. Няма какво да му стане на двигателчето ако го изцедиш докрай все пак няма клапани... |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 02, 2009 14:28 Заглавие: |
|
|
Задира буталото. Заковават лагери и т.н. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 02, 2009 17:04 Заглавие: |
|
|
Ако е от ремонт си трябва разработка на двигателя и не на последно място повечко масалце в горивото и да не се издува леко, леко със подаването на газ. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
|