| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
iliev555 Нов потребител

Регистриран на: 25 Мар 2009 Мнения: 8 Местожителство: Montana - Sofia
|
Пуснато на: Нед Май 03, 2009 23:17 Заглавие: |
|
|
| Вижте разстоянието от 5 вагона не е определящо (в един влак те могат да са и доста повече) и затова мисълта ми е - всеки вагон ще е окабелен вътрешно и ще има датчици. При сработване на датчик в някой от вагоните искам информацията да се предаде последователно от вагон на вагон, като връзката между вагоните да е с такъв радио ключ и така да се предаде до машиниста. Идеята е между вагоните да няма кабели от тая система, букси които трябва при всяко прикачване и разкачване задължително да се свързват и т.н. Така че като обхват 5 ще са достатъчни. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Май 03, 2009 23:48 Заглавие: |
|
|
При това положение ако искаш да знаеш от кой вагон е сигнала ( препоръчително ).Трябва всеки предавател и съответно кодер към него да е с индивидуален код.А на декодера и приемника да може да покаже от кой е подаден сигнала!  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 04, 2009 1:07 Заглавие: |
|
|
Всеки зврадиозвънец да работи на различна честота.Приемника от предходния звънец да задейства предавателя на другия звънец и така препредаване до където трябва. _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 04, 2009 1:37 Заглавие: |
|
|
Е така нестава ли супер сложно?!За всяка точка различна честота... По скоро с различен код на кодировката и Н на брой декодери при приемника според зависимост от предавателите.. При мен работи подобна система на която има 2 приемника и 40 тина декодера и събира информация от много точки където са ми пръснати hotspot -вете за нета.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 04, 2009 1:41 Заглавие: |
|
|
Самите звънци работят на различни честоти .Иначе с един бутон ще звъня и у нас и в комшиите. _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 04, 2009 1:51 Заглавие: |
|
|
Сигорен ли си Аз пък съм сигорен, че 99.9% са на 433.92MHz и само на кодера и декодера са им разместени жъмпарите.. а има и няколко модела който нямат кодер/декодер, даже и кварцова стабилизация на предавателя .. и работят на някаква друга честота но не съм я мерил колко е Помисли малко колко е трудно да настройш всеки звънец на различана честота и колко е по лесно да разбазикаш жъмпарчетата  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
iliev555 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 04, 2009 13:50 Заглавие: |
|
|
Може би по този начин с кодери и декодери по би станало, тъй като вагоните си сменят местата, а не е конкретно за един влак на който няма да се местят вагоните и може да се направи с различни честоти.
А този начин с кодери и декодери означва че при един влак от 20 вагона да речем трябва да има на всеки вагон по един предавател + кодер за предаване към всеки следващ и по един приемник + 20 декодера към него за приемане от всеки предходен вагон, за да може при разместване на вагони отново да действа и да се приема, което прави 20 предавателя с 20 кодера и 20 приемника с по 20 декодера или 400 декодера общо. Това ли означава ? |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 04, 2009 15:09 Заглавие: |
|
|
Почти... на вагон предавател+кодер, а там където ще се приема сигнала не е нужно да има Н на брой приемници може да са 1-2 като към тях са вързани многоо декодери.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Май 04, 2009 15:57 Заглавие: |
|
|
| Да не е необходима да има приемници за всеки код. Просто приемника като приеме кода ще му "запише" серийния номер (код) и ще го предава нататък. Единствено, че може да се наложи на последния вагон (този до машиниста) да пази в паметта си много номера (кодове), ако разбира се информацията се предава едновременно от всички вагони. |
|
|
 |
iliev555 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 04, 2009 15:58 Заглавие: |
|
|
Това ще облекчи работата, но в такъв случай предавателят от последния вагон трябва да покрива разстоянието до локомотива (това разстояние ще е колкото са възможно най дългите композиции).
Каде мога да разгледам примерни схеми на кодери и декодери ? |
|
|
 |
|