Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Касови апарати Datecs MP55-смяна на фискална памет
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 08, 2009 16:29    Заглавие: Касови апарати Datecs MP55-смяна на фискална памет Отговорете с цитат

Имам 2 касови апарата, единия е MP55,а другия MP55B ,на които е необходимо да се смени булстата поради смяна на фирмата,но от сервиза ми казват че не можело да се смени фискалната памет а трябва да си купя нови апарати!Вярно ли е това,или просто искат да ми пробутат нови касови апарати?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 08, 2009 16:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Вярно е.Нова фирма-нов апарат.Септември 2007ма мисля излезе тая простотия.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Чирпан

МнениеПуснато на: Пет Май 08, 2009 16:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Във фискалната памет могат да се правят до 15 такива записа като 1-я е при самата фискализация на апарата. Ако са изчерпани и останалите няма никакъв проблем да се смени ФП. Сервиза или дилъра трябва да направи необходимото.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 08, 2009 16:44    Заглавие: Отговорете с цитат

iwkom,прочете ли ми поста?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 08, 2009 16:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Прочетох го но точно с тази наредба не съм запознат. Възможно е и така да е. Не споря. А поста ми е пуснат почти едновременно с твоя .
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 08, 2009 16:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Никой не е казал че е невъзможно,проблема е че законово е нередно.Има си я,има си я наредбата.И на мене заради нея ми виси в небитието един касов апарат-за съжаление след допитване до 3-4 счетоводителя които потвърдиха накрая отидах и прежалих 400 кинта...
Кво да се прави-управляващите се грижат за дребния бизнес.С грижа както подобава за комуняги. Twisted Evil
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 08, 2009 16:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно сега се поразрових и открих следното:
Цитат:
Чл. 22. (1) Демонтаж на фискалната памет на ФУ се извършва в следните случаи:
1. препълване на фискалната памет;
2. смяна на собственика;
3. смяна на типа;
4. прекратена регистрацията на ФУ;
5. бракуване на ФУ;
6. повреда на фискалната памет, която не позволява разчитането є;
7. грешка в блок на фискалната памет;
8. грешка при въвеждане в експлоатация на ФУ;
9. след приключване на изпитване на ЕСФП в реални условия.

цитирано оттук: http://www.todicsbg.com/regulations.php#2
МИсля че може да се заобиколи ако се прекрати регистрацията и се регистрира наново, но това си е само мое мнение.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 08, 2009 17:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Беш ли мааму...
Хубаво ще е да каже и някой друг препатил,който успешно е пререгистрирал апарат на нова фирма след датата която упоменавам.Септември или ноември 2007ма-тогава излезе тая простотия.Иначе преди (2001ва мисля беше) съм прехвърлял апарат от една фирма на друга без никакви проблеми...
А законите които бълват нашите законодатели отдавна съм спрял да ги чета-недомислени,постоянно променящи се,противоречащи си,подлежащи на тълкувания "според както дойде" и разбира се винаги имащи вратички.Нали знаеш-закона е врата в полето и само баламите минават през нея...
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пет Май 08, 2009 18:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Би трябвало да имаш договор за сервизно обслужване с фирмата, иди ги питай. Не съм чул да има забрана. Преди известно време разни апарати излизаха от употреба заради изтичане на срока за одобрение на типа, не заради друго.
Пък ако сервизът го мързи да пише хартиите, съпътстващи смяната на паметта и да се занимава с НАП, като същевременно ти продаде и нов апарат е съвсем друга работа.
Едно време се фискализираха по данъчен номер, сега по Булстат, не съм чул някой да си е сменил апарата заради това.
Така че се разрови в държавния регистър до кога са одобрени тези типове.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 08, 2009 20:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами това ми го казаха точно от обслужващия апаратите сервиз,и аз го разбрах като технически невъзможно при този модел,а не законово ,та и затова попитах.А иначе касовите апарати са на около година и половина,отговарящи на новите изисквания според техните думи де,по това време
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети