| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 08, 2009 16:29 Заглавие: Касови апарати Datecs MP55-смяна на фискална памет |
|
|
| Имам 2 касови апарата, единия е MP55,а другия MP55B ,на които е необходимо да се смени булстата поради смяна на фирмата,но от сервиза ми казват че не можело да се смени фискалната памет а трябва да си купя нови апарати!Вярно ли е това,или просто искат да ми пробутат нови касови апарати? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 08, 2009 16:39 Заглавие: |
|
|
Вярно е.Нова фирма-нов апарат.Септември 2007ма мисля излезе тая простотия. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 08, 2009 16:41 Заглавие: |
|
|
| Във фискалната памет могат да се правят до 15 такива записа като 1-я е при самата фискализация на апарата. Ако са изчерпани и останалите няма никакъв проблем да се смени ФП. Сервиза или дилъра трябва да направи необходимото. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 08, 2009 16:44 Заглавие: |
|
|
iwkom,прочете ли ми поста? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 08, 2009 16:46 Заглавие: |
|
|
| Прочетох го но точно с тази наредба не съм запознат. Възможно е и така да е. Не споря. А поста ми е пуснат почти едновременно с твоя . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 08, 2009 16:50 Заглавие: |
|
|
Никой не е казал че е невъзможно,проблема е че законово е нередно.Има си я,има си я наредбата.И на мене заради нея ми виси в небитието един касов апарат-за съжаление след допитване до 3-4 счетоводителя които потвърдиха накрая отидах и прежалих 400 кинта...
Кво да се прави-управляващите се грижат за дребния бизнес.С грижа както подобава за комуняги.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 08, 2009 16:55 Заглавие: |
|
|
Точно сега се поразрових и открих следното:
| Цитат: | Чл. 22. (1) Демонтаж на фискалната памет на ФУ се извършва в следните случаи:
1. препълване на фискалната памет;
2. смяна на собственика;
3. смяна на типа;
4. прекратена регистрацията на ФУ;
5. бракуване на ФУ;
6. повреда на фискалната памет, която не позволява разчитането є;
7. грешка в блок на фискалната памет;
8. грешка при въвеждане в експлоатация на ФУ;
9. след приключване на изпитване на ЕСФП в реални условия. |
цитирано оттук: http://www.todicsbg.com/regulations.php#2
МИсля че може да се заобиколи ако се прекрати регистрацията и се регистрира наново, но това си е само мое мнение. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 08, 2009 17:06 Заглавие: |
|
|
Беш ли мааму...
Хубаво ще е да каже и някой друг препатил,който успешно е пререгистрирал апарат на нова фирма след датата която упоменавам.Септември или ноември 2007ма-тогава излезе тая простотия.Иначе преди (2001ва мисля беше) съм прехвърлял апарат от една фирма на друга без никакви проблеми...
А законите които бълват нашите законодатели отдавна съм спрял да ги чета-недомислени,постоянно променящи се,противоречащи си,подлежащи на тълкувания "според както дойде" и разбира се винаги имащи вратички.Нали знаеш-закона е врата в полето и само баламите минават през нея... _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 08, 2009 18:50 Заглавие: |
|
|
Би трябвало да имаш договор за сервизно обслужване с фирмата, иди ги питай. Не съм чул да има забрана. Преди известно време разни апарати излизаха от употреба заради изтичане на срока за одобрение на типа, не заради друго.
Пък ако сервизът го мързи да пише хартиите, съпътстващи смяната на паметта и да се занимава с НАП, като същевременно ти продаде и нов апарат е съвсем друга работа.
Едно време се фискализираха по данъчен номер, сега по Булстат, не съм чул някой да си е сменил апарата заради това.
Така че се разрови в държавния регистър до кога са одобрени тези типове. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 08, 2009 20:21 Заглавие: |
|
|
| Ами това ми го казаха точно от обслужващия апаратите сервиз,и аз го разбрах като технически невъзможно при този модел,а не законово ,та и затова попитах.А иначе касовите апарати са на около година и половина,отговарящи на новите изисквания според техните думи де,по това време |
|
|
 |
|