| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
grizzly Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 06, 2009 21:12 Заглавие: |
|
|
Имам такъв соларен панел подарък от Япония.
По-голям смях няма. Дава около 30мА при ярко слънце. Дори не съм го слагал. Струва ми се че ще го откраднат със счупване на някое стъкло.
А в Япония доста коли имат 28Ач акумулатори. За тях може и да става. Пък и там не крадат като тук.
Въобще фотосолара е безнадеждна работа у нас.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 06, 2009 22:45 Заглавие: |
|
|
Тези панели не са за зареждане, а за да не пада акумулатора, ако колата се кара рядко например. Тока е малък но в този смисъл върши работа.
Ако панела пускаше по-голям ток, би било неразумно да се остави свързан без автоматика за заряд. А такава явно липсва. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 07, 2009 8:12 Заглавие: |
|
|
| helios написа: | ...
Така, че /заради спорта, поне/, може да се измери тока на заряд, при "по- разреден" АК.
За да се види за какво да се използва/все пак/ това устройство. |
От линка, който е сложил в първия пост:
| Цитат: | | Output Power 1.5W @ 17.5v |
1.5W @ 17V => 88mA
Обикнеовено дават точката с най-голяма мощност.
При по-ниско напрежение (примерно 8-10В върху акумулатора) токът ще може да е с около 20% повече, тоест примерно 110мА - пак за никъде не стига. Итова е при максимална осветеност.
Така че, ако питаш мене, и за чеп за зеле не може да се изпозлва. Дори и за ГСМ-зареждачка е слабо, пък камо ли за голям оловен акмулатор. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 07, 2009 20:53 Заглавие: |
|
|
Такива подобни изпълнения съм чувал, че има и в конрад, и според мен няма особен смисъл, консумацията е точно равна на самата аларма на автомобила в покой. Иначе бъдеще винаги ще има за тези панели. имам желание да направя опит с 20W панел с максимално напрежение 24V. С зарядно обикновенно и с avr при разреждане на акумулатора под някаква стойност да се компенсира консуматора /акумулатора/ от мрежата. Ако някой има повече познания от къде е най-рентабилно да се сдобия с такива панели нека ми сподели. _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата. |
|
|
 |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 08, 2009 20:21 Заглавие: |
|
|
Искам да попитам за мощност на панели. Има груби сметки който всички използваме за сечение кабел, избор на предпазител и още какво ли не. Ако грубомощността на панелите трябва да е X2, то точна формула или алгуритъм за пресмятане какъв би бил. Тоест аз знам че ако искам да захрана крушка 100W, трябва грубо да имам панели 200W. _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 09, 2009 0:01 Заглавие: |
|
|
| Общо взето френ,мощността на панела зависи от площтта му,разбира се и цената върло зависи от това...технологиите вече давт ефтини панели,конюктурата все още пречи да са достъпни....имайте търпение от 2-3 години.Един квадратен метър е около 120Вт и струва средно 250лв от Китай разбира се ще... станат и по ефтини... |
|
|
 |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 09, 2009 19:29 Заглавие: |
|
|
Абсолютно си прав, 1w e за 1.5долара, китайците още си пишат в долари, а не в евро или каквото и да било. Иначе как да го изчисля мощност на панелите по точно от мойто "по две"? _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата. |
|
|
 |
|