| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Вто Мар 08, 2005 15:32 Заглавие: |
|
|
| problema e ot inpulsnoto zahranwane.izska LC filtar i zazemjwane c Y2 capacitet /viz sheni na inpulni zahranvania[/b] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
orling Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 08, 2005 15:36 Заглавие: |
|
|
| da, no kogato izvadya zvuk-kabela ot tubata ili ot DVD-to, bucheneto i shuma se mahat, a tubata vse oshte se zahranwa...ne bi li tryabvalo ako e ot impulsnoto zahranvane pak da si ima shum dori kogato se izvadi kabela za zvukoviya signal? |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Мар 08, 2005 15:39 Заглавие: |
|
|
е дано така вече ме разбереш.
Това е свързването със чинчовете.
по средата кръглото е това, което трябва да си намериш /потенциометър 47 килоома/ и изглежда /горе- долу/ като зеленото на картинката.
има си три крачета- вързвай ги, както съм ти го нарисувал.
и легендата:
черно -маса. свързва се към външното на чинчовете и към първия край на потенциометъра
червено -активен край. вързваш към вътрешното на чинча от DVD-то и към третия край на потенциометъра.
синьо -активен край. вързваш към средния край на потенциометъра и към чинча на тубата.
или директна връзка
от DVD-то към тубата ама онези входове с
| Цитат: | | но има и други два входа (през специален кабел) които могат да се използват: 5V+5V/5kOHM |
_________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
orling Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 08, 2005 15:45 Заглавие: |
|
|
| bobykafe, сега вече всичко разбрах! Мерси! Ще пробвам и утре ще пиша. |
|
|
 |
orling Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 08, 2005 16:53 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | problema e ot inpulsnoto zahranwane.izska LC filtar i zazemjwane c Y2 capacitet /viz sheni na inpulni zahranvania[/b] |
Mozhesh li da obyasnish po-podrobno? Kak da go napravya tova neshto ako dovechera ne stane po drugite predlozheni nachini? Mersi predvaritelno. |
|
|
 |
integrall Нов потребител

Регистриран на: 03 Мар 2005 Мнения: 44 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Мар 08, 2005 18:29 Заглавие: |
|
|
при положение че бас тубата ти е с усилвател след като я захрани вече ще ти излезе звук от изхода за субвууфер, тъй като той е с ниско ниво. захранена от изхода за тонколони винаги ще ти криви и възбужда. успех _________________ това ми е работата |
|
|
 |
orling Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2005 9:22 Заглавие: резултат -> нов проблем! |
|
|
Здравейте отново!
Значи, снощи свързах другия изход както бях решил. Силния шум почти изчезна, но пък сега има друг проблем - тубата е прекалено тиха. Тоест, наистина трябва доста да увелича звука от ДВД плейера за да чуя по-силен бас. Чудя се, дали пак сега ДВД-то пуска пък прекалено тих сигнал или какво....ееееех!
Орлин |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2005 12:30 Заглавие: |
|
|
ако си решил да ползваш компютърно захранване ще се измъчиш ако не го преработиш.
1 стабилизацията/обратната връзка/ на компютърното захранване е по +5V, ако нее натоварено по тях, +12V ще пулсират от товара /бас тубата/ може да падат и под 10V, за това на захранването трябва да да се коригира ОВ към 12V.
2 спектъра на излъчваните шумове от компютърното захранване е широк и без LC филтър на изхода няма да минеш.
3 в компутърните захранвания производителите не слагат ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ за такива входни филтри и е възможно да се предават шумове по мрежата/ особенно ако са на общ контакт/.
4 важна е конструкцията ,/моге да се наложи да се сложат и екрани/ и заземяването е по спесифично.
спести си мъките с обикновен трансформатор 100W и по големи филтрови кондензатори. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2005 12:54 Заглавие: |
|
|
точно така е, няма какво да се чудиш.
пробвай онази схема, цветната.
а за захранването си намери феритно пръстенче и прекарай жицата от захранването през него. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
orling Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2005 13:24 Заглавие: |
|
|
| bobykafe написа: | точно така е, няма какво да се чудиш.
пробвай онази схема, цветната.
а за захранването си намери феритно пръстенче и прекарай жицата от захранването през него. |
Bobykafe, добре, ще направя цветната схема. Реших се. Само последно уточнение: цветната схема фактически трябва да я направя 2 пъти - по един път за всяка чинч връзка, нали? (в тубата влизат 2 чинча, както и 2 чинча излизат от ДВД-то)
За феритното пръстенче - това нещо сложно за свързване ли е? Има ли точно наименование, че в магазина да ме разберат?
Мерси много! |
|
|
 |
|