| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elektrik216 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 09, 2009 23:45 Заглавие: Интернет на БТК-имам скайп,но не зарежда страници |
|
|
Здравейте, знам че във форума има много хора, работещи в сферата на комуникациите, та имам един проблем, много ще бъда благодарен ако някой ми каже защо става така. Имам ADSL модем на БТК от сините (виж. приложения фаил) след него е свързан рутер. Както си сърфирам из нета изведнъж просто спира да отваря страници, а иначе имам нет, защото мога да си пиша по скайпа или да слушам интернет радио. Когато рестарирам модема нета се оправя и вече зарежда страници, проблема в модема или в рутера е. Казаха ми че било възможно натрупване на пакети или нещо такова...  _________________ Тролеите напред!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 10, 2009 1:18 Заглавие: |
|
|
| Ами логичното е да свържете модема директно в компютъра и да проверите дали спира нет-а, и от там да си правите изводи дали е виновен модема ,или рутера) |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Май 10, 2009 18:26 Заглавие: Re: Интернет на БТК-имам скайп,но не зарежда страници |
|
|
Само с адсл-а как е ?Изтегли последния фирмуер на рутера от офицялния сайт и го обнови при тея модели ми се е случвало с фабричния изобщо и скаип да няма!Настройките ти как са направени на рутера или просто го пусна в контакта и той тръгна. . ... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
elektrik216 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 10, 2009 18:48 Заглавие: |
|
|
Ами рутера не съм го пипал, само съм си кръстил WiFi мрежата и съм коригирал АйПи-тата да започват от 192.168.2.201 до 192.168.2.229, това само съм пипал по него, а по модема нищо. _________________ Тролеите напред!!! |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 10, 2009 19:25 Заглавие: |
|
|
Ако има пуснати да се теглят много торенти опитай да ги намалиш.Но както те посъветваха сложи модема директно в компа и това ще покаже къде е проблема. Между другото тези модеми са от по-калпавите и е възможно да забива но пробата ще покаже.Ако след рутера си споделил трафика с някой комшия трябва да се ограничат малко нещата  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Май 10, 2009 19:30 Заглавие: |
|
|
Направи update!Сложи ограничение по мак адрес.. т.е. адни мак адреса на твоя комп ( лаптоп ) в листа на рутера.Сложи криптиране на връзката ако не наложи.IP тата на WAN трябва да са:
IP: 192.168.1.2
Mask:255.255.255.252
Gateway:192.168.1.1
DNS primary:212.39.90.42
DNS secondary:212.39.90.43
Ako имаш настройка на MTU (че не помня дали имаше тоя модел) по default е на 1500 свали я на 1490 ~ 1495
За по-голяма сигорност спри DHCP сервера и си адни IP тата ръчно на "клиентите" _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 10, 2009 21:16 Заглавие: |
|
|
Преди да изпаднем в умопомрачителни догадки, да пробваме все пак няколко прости хипотези...
Като начало, има ли настроено proxy във браузъра, или пък транспарентно проксиране в рутъра? _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 10, 2009 21:27 Заглавие: |
|
|
Мрежовата карта на компютъра с какви настройки е? Зададено IP и DNS или е на автоматично? _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
DreamWorker Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 20, 2009 9:08 Заглавие: |
|
|
Филипов е прав донякъде. Ако влизаш по IP в страниците проблема ти е в DNS настройки .. вероятно заложени на рутера или на ланкартата ти.
За фирмуера също е вярно но тогава спира нацяло нета.
Но с две думи БТК не са на ниво нито като техника нито като обслужване за да стоиш на тях ако имаш каквото и да е друго решение. |
|
|
 |
|