Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Впечетления от микровълнова печка Samsung GE 87L
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Пон Май 11, 2009 0:24    Заглавие: Впечетления от микровълнова печка Samsung GE 87L Отговорете с цитат

Преди няколко седмици ми изгоря старата която беше куча марка но 6-7 години идялно работеше..Оказа се магнетрон и не ми се занимава пък и се счупи и вратичката..Майка ми гледала и харесала този samsung и едно daewoo, аз бих заложил повече на samsung - a макар и те да не са от най-добрите..Някой ползвал ли е такава или подобна модификация.Ето линк към модела :
http://get.bg/catalog/product_info.php?products_id=13963
Благодаря!
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 11, 2009 11:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Печка кат печка.Взимай без много да му мислиш.Аз бих предпочел някоя която е без електронно управление-класическо таймерче и толкоз.Даже най-добре не нова,ами втора употреба.Новите напоследък всичките са един дол дренки.Просто на китайците вече им се свиди и ламарината-ламарина ама тънка като вестник.Следствие от това-отваряне,затваряне на вратата-деформации и почват проблемите с блокировките на вратите...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 11, 2009 23:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Да разбирам те защо нейскаш с електронен таймер.. . Аз на работа съм с една с механичен - супер здрава се оказа.. Но в конкретния случай наще искали с електронен.. И тия дни ще я взема пък то на късмет Smile
grizzly
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Май 12, 2009 12:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Твърдо ЗА електронното управление. Може да настроиш примерно 10 секунди да стоплиш масленицата или да стоплиш бързо за секунди цяла кутия сладолед от фризера.

Преди четири години взех на майка ми такава: http://www.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09012659 Още работи без проблеми. Има голям обем камера и може да върти чиния 32 санта. Само тогава беше 260лв а сега е поевтиняла значително. Грила още не е тестван. Laughing (Щял да се изцапа).

Прави сама пуканки и други такива щуротии.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 12, 2009 14:06    Заглавие: Отговорете с цитат

grizzly написа:
Твърдо ЗА електронното управление.

От гледна точка склонност към дефекти и ремонтопригодност механичното е в пъти по-удачно.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Вто Май 12, 2009 21:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Механичния таймер е и по- дуракоустойчив! Wink . Някак си, по е на "ти", с "нетрадиционните" напрежения в мрежата/разбирай- гърмотевични бури, или нещо от сорта/. А, сега им е баш сезона.

А, за пуканките- за мен това си е чист мазохизъм, особено ако говорим за по- скъпа печица!... Не са достатъчен товар!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 13, 2009 7:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Електронното управление се скапва по всякакви причини.
Като почнем от гръмотевици и токови удари...
Като преминем през това че за печката е нормално да има изпарения,всякакви мазнотии.Да не кажа че често съм виждал и хлебарки по печки докарани за ремонт....
Като добавим и "пословичната" здравина на тастатурите от "триплекс".
Като добавим и колко е комфортно за един микроконтролер да работи в среда на облъчвания и редовни високоволтови разряди.

И накрая като се скапе механичната се разглабя таймера и ремонтира.В най-лошия случай присажда друг.
При електронната-дефект на тастатура най-често води до една шапка пари или побългаряване с микробутани и загрозяване.
Дефект на самата платка-до една шапка пари за нова(ако въобще намериш),чиято цена е съизмерима с тази на нова печка.Или до посока към казаня.
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 21, 2009 0:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Днес я купих..Ам работи си доста добре малко е шумничка на фона на старата но какво да се прави това е положението Smile Има и регулиране на ватовете което преди го нямах на старата.. & 2 години гаранция пък да става каквото ще Smile
п.п. Индикаторите и светят много приятно оранжево което много ми допадна като я включих..
grizzly
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Май 21, 2009 2:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Честита да ти е!
В края на краищата и механичното запалване в Жигулата беше супер надеждно и ремонтируемо но го заместихме с инжекцион.
С датчик на Хол. А друго си беше чукчето... Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 21, 2009 8:59    Заглавие: Отговорете с цитат

grizzly,намирам примера ти за откровено казано безсмислен-има неща за които процесорното управление е смислено и приложимо и други за което-НЕ.
Жигули не знам някой все още да произвежда,докато микровелета с чисто механично управление или с неговите разновидности-дал бог изобилие.
Няма да е лошо да се замислиш защо е така.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети