| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Май 04, 2009 16:04 Заглавие: |
|
|
Не просто ще предава на предпоследния вагон, той пък на по-предпоследния. Но пък всеки предходен ще трябва да помни информация и код ако предава и неговите точно в същия момент. Иначе и така може - директно всички към локомотива. Но пък няма да може едновременно да излъчват. Приемника трбява да сложен да има разделяне на каналите по време TDMA и пак става сложна работата.
Но спред мен е най-удачния вариант. Да има някакво синхронизиране по време примерно синхроимпулси на 433.42 от локомотива и всеки вагон да излъчва данни на определеното за него време според серийния му номер, адрес на 433.92 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
iliev555 Нов потребител

Регистриран на: 25 Мар 2009 Мнения: 8 Местожителство: Montana - Sofia
|
Пуснато на: Пон Май 04, 2009 16:30 Заглавие: |
|
|
| Възможно ли е на всеки вагон да има кодер предавател и приемник и така кодера да кодира, да се предаде по предавателя на приемника на съседния вагон без да се декодира и така събрана цялата информация чак като стигне при локомотива с декодери да се декодира? и така това нещо да се прави през няколко секунди |
|
|
 |
higsound Нов потребител

Регистриран на: 28 Яну 2009 Мнения: 30 Местожителство: КАРЛОВО skype GARH.LTD
|
Пуснато на: Вто Май 12, 2009 3:26 Заглавие: |
|
|
здравеите всички,iliev555
дълго време търся подобна щуротия свързна с една моя аламра имам доста материали за radio remote control но съм се спрял на това все още не съм го правил http://www.rogercom.com/pparalela/LptWireless.htm mc145027 и mc145026 кодер и декодер ги има в comet,струват стотинки.Можеш да използваш примник от аларма на автомобил (взимаш некви стари от сервиз за аларми те ги изхвърлят) аз самия така съм се набавил със няколко сваяаш радио модула от алармата като гледаш да е на 433Mhz и да има бобинка която да се коригира евентуално заради дистанционното да се нацели честотата.Ето от тук вземаш схемата за предавателя всичко е описано в pdf файлове доста подробно http://www.picproje.com/main/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=9620&view=previous&sid=a42f277afbfcd84aef36ee24e6584642 също така трябва малко преработка в самат схема на кодера защото тази схема е предназанчена за оправление от компютър по LPT порта и последно да уточна нещо елемента SR1 e SAW rezonator има го в COMET.BG както и всичко друго дори транзистора и то SMD всички елементи са безбожно евтини мога да ти позелая успех и ако го направиш преди мен мозеш да споделиш как работи
Пиши грамотно |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 12, 2009 12:08 Заглавие: |
|
|
ако става върпос за истински влакове
защо в БГ хората винаги се занимават с това, което не им е работа и от което хич не разбират?!
После що влаковете се запалили? Защо това защо онова?
Тъй като е ясно че нямате и представа как да стане то отговора на задачата е:
Намирате си фирма, която разработва електроника и го прави тя. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 12, 2009 13:29 Заглавие: |
|
|
Напълно съм съгласен с последното мнение на Edesign.
Три страници локуми стигат. |
|
|
 |
|