Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Схема на радиоключ
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Май 04, 2009 16:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Не просто ще предава на предпоследния вагон, той пък на по-предпоследния. Но пък всеки предходен ще трябва да помни информация и код ако предава и неговите точно в същия момент. Иначе и така може - директно всички към локомотива. Но пък няма да може едновременно да излъчват. Приемника трбява да сложен да има разделяне на каналите по време TDMA и пак става сложна работата. Smile
Но спред мен е най-удачния вариант. Да има някакво синхронизиране по време примерно синхроимпулси на 433.42 от локомотива и всеки вагон да излъчва данни на определеното за него време според серийния му номер, адрес на 433.92
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
iliev555
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Montana - Sofia

МнениеПуснато на: Пон Май 04, 2009 16:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Възможно ли е на всеки вагон да има кодер предавател и приемник и така кодера да кодира, да се предаде по предавателя на приемника на съседния вагон без да се декодира и така събрана цялата информация чак като стигне при локомотива с декодери да се декодира? и така това нещо да се прави през няколко секунди
Върнете се в началото
higsound
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: КАРЛОВО skype GARH.LTD

МнениеПуснато на: Вто Май 12, 2009 3:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy здравеите всички,iliev555
дълго време търся подобна щуротия свързна с една моя аламра имам доста материали за radio remote control но съм се спрял на това все още не съм го правил http://www.rogercom.com/pparalela/LptWireless.htm mc145027 и mc145026 кодер и декодер ги има в comet,струват стотинки.Можеш да използваш примник от аларма на автомобил (взимаш некви стари от сервиз за аларми те ги изхвърлят) аз самия така съм се набавил със няколко сваяаш радио модула от алармата като гледаш да е на 433Mhz и да има бобинка която да се коригира евентуално заради дистанционното да се нацели честотата.Ето от тук вземаш схемата за предавателя всичко е описано в pdf файлове доста подробно http://www.picproje.com/main/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=9620&view=previous&sid=a42f277afbfcd84aef36ee24e6584642 също така трябва малко преработка в самат схема на кодера защото тази схема е предназанчена за оправление от компютър по LPT порта и последно да уточна нещо елемента SR1 e SAW rezonator има го в COMET.BG както и всичко друго дори транзистора и то SMD всички елементи са безбожно евтини мога да ти позелая успех и ако го направиш преди мен мозеш да споделиш как работи

Exclamation Arrow Пиши грамотно Exclamation
Върнете се в началото
Edesign
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 12, 2009 12:08    Заглавие: Отговорете с цитат

ако става върпос за истински влакове Crying or Very sad
защо в БГ хората винаги се занимават с това, което не им е работа и от което хич не разбират?!

После що влаковете се запалили? Защо това защо онова?

Тъй като е ясно че нямате и представа как да стане то отговора на задачата е:

Намирате си фирма, която разработва електроника и го прави тя.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 12, 2009 13:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Напълно съм съгласен с последното мнение на Edesign.
Три страници локуми стигат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети