Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

DVB Especta ES-1000S възможен грешен софтуер ? РЕШЕНО
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Сря Май 13, 2009 10:50    Заглавие: DVB Especta ES-1000S възможен грешен софтуер ? РЕШЕНО Отговорете с цитат

Проблема е следния. Преди две седмици ми донесоха тази ESPECTA с дефект в захранването -кондензатори. Приемника работеше но не намираше програми от спътника. Клиента се бе опитал да търси на авто режим в резултат на което беше изтрил цялата информация за честотите и транспондерите. Оправих захранването сложих го на чинията намерих два транспондера от Hellas и приемника си тръгва перфектно .Oставих ги те да си намерят в къщи Turksat. След две седмици ми го носят със следния дефект -насича програмите . Работи с насичане -примерно, ако се движат надписите то те спират тръгват и така ... Не съм работил точно с тоя приемник -в смисъл ,че не ми се е скапвал софтуер . Имам едно екзе което трябва да работи, обаче то отказва да се качва. Като се разчетох в репорта, лоудъра е 2.19 ,значи не е от него проблема. Оказва се, че някой "специалист " му е мушнал софт от 1000KS и за това май не иска да се качва софтуера от 1000S . Иначе софтуер за 1000KS си го качва отгоре върху стария без проблем.
Въпросите ми са :
Борил ли се е друг с такъв проблем ?
Възможно ли е да насича защото има софт от 1000KS ?
Сателита има места за JTAG на платката . Свалял ли е накой колега целия флаш за да взема да го прекарам ако е възможно през JTAGA и да изчистя предния въпрос.

Последната промяна е направена от ivpav на Съб Май 23, 2009 19:31; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Май 13, 2009 12:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Това не е софтуерен проблем ,имаш проблем със захранването на тунера ,или пулсации на варикапното ,или захранването на конвертора -провери си тези неща ! Ако беше от софтуера -нямаше да лови изобщо ! Да и провери спойките на SDRAM-а.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 13, 2009 20:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Не ми остана време днес да пиша. Захранването няма проблем нито пулсации . Всички кондензатори съм ги сменил с нови качествени електролити. Проверих захранването на конвертора добре е. Държи и на товар. Все пак ще проверя утре, да не се е разсвирил някакъв стабилизатор по платката .
Има и още един странен ефект . Картината е изместена надолу . Ако плътно долу има надпис, то той се скрива. докато горните надписи са по надолу. В накъсването освен това се забелязва тенденциозна переодичност. Това с накъсването на движението ме наведе на мисълта за софт.. Освен това приемника излезе от сервиза идеално работещ...
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Май 13, 2009 20:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще видя ако имам някъде дъмп за 1000S да ти пратя ,дано пък да не съм прав .
Върнете се в началото
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 13, 2009 20:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз утре сутринта пак ще преровя напреженията по платката . Честно казано и аз предпочитам да са те. Не ми се лепи Jtag-а по платката . Куплунга липсва . Но ще бъда благодарен и на запис на флаша.
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Чет Май 14, 2009 4:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Иване, що не се опиташ да залееш аналогичен софт от KAON. Обади ми се по скайпа ако ти трябва дъмп.
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Чет Май 14, 2009 5:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Каква е хардуерната версия? Ако ще препрограмираш флаша трябва да е с дъмп за същия хардуер. Какъв е флаша и има ли някаква лепенка върху него?
Върнете се в началото
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 14, 2009 9:14    Заглавие: Отговорете с цитат

На платката пише REV:1.8("C") Флаша е M29W160ET -два мегабайта. На него няма лепенка само две точки жълта и бяла направени с боя. До самия флаш има залепена хартийка на която пише 61G0704.
При опит за качване на оргиналния софт за 1000S дава следния репорт:
> Loader :L 619
-----------> Front :: 74HC164 used (connector: 14pin)
> I am 2M.
> Hi ~~~
//==================================================
// Target: L 619, u-C[0] , FLS[2M], ES_1000KS, H/W(16.C0.A1), S/W(01.00.00)
//==================================================
> HW strange !
> check MICOM
> Upgrade Fail
STB normal start.
> Good file.
data:53

Фикри нямам ти скайпа а теб те няма напоследък в кю-то. Писал съм ти на ЛС

P.S
Крушката си има и опашка . След дълго (но не достатъчно ) четене му наврях най-разпространения файл из интернет. Обаче за хардуерна версия H/W(16.00.A1) . веднага ми показа само само осмици на дисплея. Няма и видео на изхода. Rolling Eyes Опитвам да вкарам фаил с H/W(16.C0.A1) от KAON обаче Kup230ep.exe не ми позволява и в Engineer Mode . Някой дали има софт за такава H/W(16.C0.A1) . Рових в интернет но все са от KAON и не се качват ...
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Пет Май 15, 2009 7:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Рабботата май е отишла на директна препрограмиране на флаша. Ще ти пусна bin-файлове за ES1000S и ES1000KS.
Върнете се в началото
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 15, 2009 9:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за файловете AA . Сега с тез файлове възникна друг въпрос . Между процесора и тунера има масто за куплунг, който мислех, че е за Jtag. След по-подробно разглеждане забелязах, че на него излизат напрежение за 3,3 и 5 волта. Нямам разписана разпиновка на Jtag за такъв куплунг. Двете нарежения ме навяват на мисълта, че може да е за някакъв кард райдър, въпреки че това е от слабите модели на especta. Има ли накой информация за този куплунг . Не ми се разпоява флаша. Все ми се иска ако мога да си го кача по лесния начин Rolling Eyes
Ще пробвам да кача снимка на куплунга като имам възможност.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети