| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ludiqlucky Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 18, 2009 16:42 Заглавие: Свита картина на Електрон Ц380Д |
|
|
имам един стар телевизор Електрон Ц380Д с кинескоп Самсунг който отдавна си седи на тавана неизползван и вчера го снех да го видя дали работи, има звук и цветна картина само че картината е в средата на кинескопа в смисъл свита е и отдолу и отгоре липсват по десетина сантиметра. някой може ли да ми обясни долу горе в какво се състои проблема, и дали е лесно за оправяне? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 18, 2009 16:47 Заглавие: |
|
|
Най-вероятно изсъхнал електролитен кондезатор в платката за ВО. _________________ Димитър |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 18, 2009 16:47 Заглавие: |
|
|
Ако си решил да се учиш и да се занимаваш с тази работа да помагаме .... _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 18, 2009 17:16 Заглавие: |
|
|
Не е лесно за оправяне.Освен ако не смениш целия модул на кадровата...
Насочи се към телевизонен сервиз.
Или ако не ти е изгодно финансово-към първия срещнат казан. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 18, 2009 17:22 Заглавие: |
|
|
няма смисъл да го нося на сервиз защото ми трябва само докато ми върнат моя от ремонт(1-2 седмици), и затова питах дали е нещо лесно ако ли не да го мятам  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 18, 2009 17:27 Заглавие: |
|
|
Не е лесно.Поне не и ако нямаш сериозни познания по телевизионна техника,да знаеш откъде на къде върви тока,да попремериш това онова и прочие... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 18, 2009 17:27 Заглавие: |
|
|
Ами гледай го така,хората ще са малко по нисички.А пък като дойде другия/много време е за ремонт една ,две седмици/мятайййй................... _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 18, 2009 17:45 Заглавие: |
|
|
познанията ми са дотам че познавам елементите и мога да ги сменям ама само ако ми се каже кое точно,а не аз да търся с измерване кое може да е а за ремонта някаква част чакали и затова 1-2 седмици |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 18, 2009 17:55 Заглавие: |
|
|
С тея познания няма да е достатъчно.
Цяла платка вертикално ако си намериш някъде от магазините.И ако ти се дават десетина лева за нея.Иначе не се занимавай.
Друг е въпроса и на нея от седене пък колко ще са и хубави електролитите... _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 18, 2009 17:58 Заглавие: |
|
|
Отваряш телевизора изключен ,отваряш шасито ,застопорено е с два винта по средата в ляво и дясно ,най навътре в дясно има една платка ,тя е за вертикално отклонение.На нея има тримери,не помня кой точно беше за размера .Намираш кой тример е ,ако с него не можеш да го разпънеш докрай сменяш всички по големи електролитни кондензатори с нови от МАГАЗИНА.Регулираш с тримерите и това е.Само се пази че там е и високото напрежение да не ми тежиш на съвеста за тия акъли. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|