| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
member Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 19, 2009 13:40 Заглавие: Пиезоелектрически кристал - въпрос |
|
|
Възможно ли е с помощта на пиезоелектрик да се осъществява някакъв процес наречен остеогенеза при живите организми.
Да разясня - това значи да се създава повече костна тъкан чрез трептения на определена честота.
Новина - http://www.dental-bg.com/94/148.html |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
disela Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 19, 2009 13:56 Заглавие: |
|
|
звучи ми налудничаво.
Пък и 4 месеца да ми седи в устата за да ми порасне зъб.. . |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 19, 2009 14:01 Заглавие: |
|
|
За 4 месеца ще му омекне главата на този дето го ползва.  _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Вто Май 19, 2009 15:11 Заглавие: |
|
|
По стари спомени се сещам че в началото на 20-ти век са правени опити за електростимулирана регенерация на костна тъкан при счупвания, но ставаше въпрос за миливолти (100-200 доколкото помня) и с определена честота, мисля че беше от порядъка на 300 - 500 херца.
Отново повтарям че това са спомени отпреди поне 20 години, така че не гарантирам точност. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 19, 2009 17:10 Заглавие: |
|
|
| И една година ще го изтрая ,ако ми порастнат нови зъби ! Още повече ,че е само по 20 минути на ден ,но знае ли човек ? |
|
|
 |
member Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 19, 2009 17:14 Заглавие: |
|
|
Технологията е развита почти
http://www.lipus.info/
Има много резултати за ускоряване на зарастване на костна тъкан.
Въпросът ми е как е направено
изисква ли се голямо майсторство. |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 20, 2009 2:19 Заглавие: |
|
|
Колега помисли си този въпрос за този форум ли е или въобще е за обсъждане във форум когато се отнася за живота и здравето на хора.иначе Чрез електрониката се постига всичко стига да са дадени точните електречески или поне физични параметри на заданието.
Не потвърждавай за пореден път лафа "Като се знам какъв съм инженер ме е сткрах да отида на лекар" _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
member Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 20, 2009 5:35 Заглавие: |
|
|
E нали с електроника може всичко.
Чел съм в интернет за ускоряване на зарастването на кост именно чрез този метод.
Нещо нередно ли е |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 20, 2009 8:36 Заглавие: |
|
|
Не е забранено.Просто е поредната шарлатанщина пръкнала се из интернет в търсене на шаранчета...
Няма да коментирам това е от сайта и показва въпиющата техническа "грамотност" на предлагащите това устройство-
Още малко и ще дезинфекцира и възстанови увредената пулпа на зъба и ще я затвори обратно.Само свирка дето не прави тоя уред.
Ако имаш някакви конкретни здравни проблеми обърни се към нормалната медицина(сиреч ортопед или стоматолог,според което ти е нужно),а не към разни народни вервания и баяния(да се чете "шарлатанщини"). _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
|
|
 |
|