|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Rexxar_TM Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 22, 2009 9:38 Заглавие: Как 19v DC да стане 5v |
|
|
Искам да си пригодя един адаптер(захранване от лаптоп) за един слич. Проблема е че адоптера е 19v 2.5A DC a на мен ми трябва 5v 2.5A DC. Някои може ли да ме насочи каква схемичка да си сглоба след адаптера за да го сваля го 5V. но без да сваля и ампеража ?
Ако имате готова схема може да я пратите на [email protected].
Благодаря Предварително!
Последната промяна е направена от Rexxar_TM на Пет Май 22, 2009 10:10; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Пет Май 22, 2009 9:51 Заглавие: |
|
|
кфо е тфа слич и адаптОр _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
Rexxar_TM Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 22, 2009 10:09 Заглавие: |
|
|
Извинявам се за адаптОра по енерция съм го написал с О от англииски adaptОr (токоизправител). А слич (switch) е мрежов комутатор или по просто устроиство което служи за свързване на мрежи и/или компютри.
И все пак тези неща не са от значение за въпроса ми  |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 22, 2009 10:14 Заглавие: |
|
|
| Rexxar_TM написа: | | А слич е мрежов комутатор или по просто устроиство |
Боже, колко мъка има по тоя свят!
Устройството е "суич", което идва от английското switch, което от своя страна значи "превключвам". Преди години, когато тези устройства още бяха пасивни (т.е. всички пакети мърдаха на една електрическа шина, а в кутийката имаше само усилватели), се наричаха "хъбове" (hubs). Сега са суичове, защото прехвърляните пакети се възстановяват във всеки входно/изходен порт, слагат се в малка буферна памет, и се прехвърлят само към порта-адресат, без да ядат от 'честотната лента' (условно казано) на другите свързани устройства.
А иначе, на темата:
Не е трудно да се пригоди съществуващият адаптер да сваля напрежението. Става само с няколко елемента. Проблемът е, че цялата 'свалена' мощност ще отива под формата на топлина, и то не малко. За м/у 30 и 40 вата (колкото изглежда по твоите данни че ще трябва да 'свалиш'), няма да се разминеш с обикновена малка кутийка; ще трябва или сериозна кутия, за да може да се охлажда, или вентилатор (който пък ще бучи)
И все пак, дай малко повече инфо, какъв е този суич, дето яде 2 и половина ампера на 5 волта? Не съм виждал такъв през живота си... Повечето се захранват с прав ток с променливо напрежение (примерно м/у 5 и 12-15 волта), като вътрешно си го регулират до колкото им трябва. Освен това, консумацията като правило е в "стотин милиампера", а не в ампери. _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 22, 2009 10:21 Заглавие: |
|
|
| Rexxar_TM написа: | | .... А слич (switch) е мрежов комутатор .... |
SWITCH [swi:tʃ] - ел., тех. ключ, прекъсвач, превключвател, комутатор
И как от това стана слич
За това е въпроса, а по конкретиката за да се предложи добро решение е хубаво да се знае какво има вътре и как е направен.
Защото при определени ситуации това което искаш може да не е оправдано и да се окаже, че е по-добре да си купиш нов готов.
Не е проблем да се свали, но по елементарния начин ще трябва да разсееш (в/у "свалящия" елемент) има - няма 35 вата. |
|
|
 |
Rexxar_TM Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 22, 2009 10:36 Заглавие: |
|
|
http://www.midicom.co.il/ProductDetails.aspx?pid=1479
Еми то има подходящи захранвания за тоя суич по 35 левчета ама за тея пари ще си купя нов тъй като оптичния му порт не ми трябва(поне за сега) обикновенните 8 портове суичове са около тази цена дори и по евтини.
А захранването което искам да използвам е DELL PA-3. Не мога да му намеря схема такаче няма как да видите за какво става въпрос вътре.
EDIT: На тези дърти TRENDnet-чета им горят адаптерите. Имам още един самоче 10/100Mbps HUB със същите стойности за захранване на който адаптера също не е издържал  |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 22, 2009 10:43 Заглавие: |
|
|
Аз съм 95% сигурен, че тоя суич не яде 2 и половина ампера, а няколкостотин милиампера.
Провери хубаво. И ако съм прав, си купи от китайчетата едно адапторче за 10 лева (от уж универсалните) и си готов. _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
Rexxar_TM Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 22, 2009 10:52 Заглавие: |
|
|
Имам си универсално китайче 1.5А МАХ пускам на 5V и на суича му светват всички светодиоди а на 6V всичките мигат. А суича работи 120% защото не е единствения тук и го пробвах с оригинално захранване.
Аиде не е 2.5 а е 2.4 Това си пише на устройството, това си пише и на адаптера.
Последната промяна е направена от Rexxar_TM на Пет Май 22, 2009 10:54; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 22, 2009 20:02 Заглавие: |
|
|
МА7805 и си готов _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 22, 2009 20:06 Заглавие: |
|
|
| radev написа: | | МА7805 и си готов |
...и два кондензатора, и най-важното: баш едър радиатор! _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|