|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 23, 2009 23:49 Заглавие: Моторче от грил за готварска печка |
|
|
| Наложи ми се да правя нещо, за което ми трябваше бавнооборотно моторче. Поразрових се и намерих едно от някаква наша(българска) готварска печка. Мисля, че е "Мечта", но от нея е останало само моторчето, та не съм сигурен. Включих го-работеше и въртеше по посока на часовниковата стрелка. Това ми вършеше чудесна работа. Монтирах го ня устройството - работеше, както трябва. По едно време го включвам... върти наляво! А бях сигурен, че върти в обратната посока. Когато отново го включих-въртеше пак надясно. Признавам си, че не знавх, че си сменя посоката. Явно става механично. Въпросът ми е дали има начин да се направи така, че да върти само в една посока? Нямам възможност да го снимам на този етап. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 24, 2009 0:08 Заглавие: |
|
|
Само ако това е предвидено и статора е изработен за това, иначе няма как да стане.Според мен,нека и други споделят ако имат поглед. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 24, 2009 0:16 Заглавие: |
|
|
| Явно е на принципа както са на микровълновите печки(на където захапе от първия път) с постоянен магнит за ротор .Не съм сигурен че ще можеш да го направиш да върти само в едната посока.Подобен въртящ в едната посока съм виждал в стари ел.часовници и вътре имат механична контра ,която позволява въртенето само в едната посока. |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 24, 2009 0:53 Заглавие: |
|
|
| Изобщо не се сетих, че може за обръщането да е виновно моторчето... Ще е с много пускания, докато тръгне, накъдето трябва. Не е толкова голям проблем, ако е така, защото по-ме притесняваше, че може да върти ту накляво, ту надясно, поради механично превключване. Машинката е такава, че като се включи, работи без прекъсване. Ще свърши работа. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 24, 2009 11:39 Заглавие: |
|
|
| Намери си от грил с храповик ,той не позволява въртене в обратна посока ,иначе тези моторчета си потеглят накъдето пожелаят . |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 24, 2009 15:29 Заглавие: |
|
|
Нищо де. Ще има ритуал, наречен "моля те, тръгни надясно" преди пускане.  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|