| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 23, 2009 23:30 Заглавие: |
|
|
| mitcd написа: | | На око съм навил поне 100 трафа |
Добре че не съм клиент
| mitcd написа: |
И нещо последно-трафовете които са по различни от Ш образните като ги затегна все бръмчат.На менгеме съм ги стягал с лак съм ги заливал и все си дрънчат с 50Hz. |
Колко по различни,направо ме разбиваш.Абе щом бръмчат на 50Hz що не ги пускаш на 100Hz  _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 23, 2009 23:51 Заглавие: |
|
|
Добре че не съм клиент
Като го погледна и ми е ясен какво може да захрани и какво не.
Досега никой не се е олакал
И повярвай виждал съм едни и същи трафове навити по различен начин(за първичната става въпрос).А за китайските са навити на границата ,греят като пушка и на някой даже вторичната е навита без изолация с първичната.Кой ги навива на око аз или онези с дръпнатите очи ?Да захрани каквото е нужно да грее допустимо(безопасно) и си питаш оная работа.Аз изчислител нема да ставам или да броя по 2 хиляди намотки на по малките трафове с жица 0.06 даречем.
radev някога навивал ли си поне 1 траф .И тая таблица дето я даваш за какъв магнитопровод е ? Каква е тая половин таблица ? Има още неща които не виждам. |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 24, 2009 3:18 Заглавие: |
|
|
Както се вижда едно време пишеха и чертаеха по елементите.В твоя случай пише и броя на навивките и диаметъра на проводника с който са навити.Вземи един калкулатор и смятай /големия брой навивки са за 220в./ колко навивки са сложили на волт-по този начин ще пресметнеш и колко волта трябва да имаш на всяка друга вторична намотка.За мощноста : P=UI.Захранването ти е220в. от справочници виж какъв е допустимия ток за този диаметър на проводника и смятай мощноста.Ако нямаш справочници под ръка използвай формулата че I=07к орен квадратен от диаметъра.
Колеги вие които ми се смеете аз мисля че знанията трябва да са и електроенергонезависими. _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 24, 2009 8:13 Заглавие: |
|
|
Таблицата си е вярна и пълна,има си сечение на магнитопровода ,брой навивки на волт и дебелина в първичната.На който не му е достатъчна по тези параметри да си навие трафа,да я допълни.
Относно човека който мрази да брои,то си има броячи,както механични така и електрически. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 24, 2009 10:06 Заглавие: |
|
|
| Не се вижда типа на магнитопровода дали е като на снимките горе или е за Ш образен.Сечението си е сечение но за даден вид магнитопровод.За мене най е важно навиването на първичната да е както трябва,другата е лесна.Не че мразя да броя .Направил съм си ръчна машинка 1:7 оборота.Пробвах да сложа рид ампула и брояч ,но при голяма скорост на въртене ампулата не може да отлепи и бърка.Така че знам за даден тип магнитопровод с каква точно жица и колко ома трябва да е първичната( за малки трафове).Разбира се че не е точно.Но какво значение имат 20 -30 намотки ако реално са да речем 1500.При по големи трафове нещата са други.Пък и зависи за какво ми трябва.Навивал съм си за мене трафче с по вече намотки щото исках за моя случай изобщо да не грее и да е студен.То ако ще издребняваме трябва да мислим за топлинните загуби токовете на Фоко и още един куп простотии.Това е за тези които ще ги произвеждат промишлено.За некакв си смотан траф ??? |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Нед Май 24, 2009 12:44 Заглавие: |
|
|
mitcd,
Какъв тип на магнитопровода те мъчи.
Трансформатора има един параметър-сечение на магнитопровода.
разликата между отделните магнитопроводи е в индукцията на желязото 1-1,2 тесла. прието е да се смята 1,2 тесла.
Таблицата на Радев е достатъчна за изчисление на траф.
А относно рид ампулата си прав- на мойта навивачка сложих магнитен датчик.
И никога при никакви обстоятелства не прави нищо на око.
Това се нарича "Черна магия".
| Цитат: | | ....Изчисленията са хубаво нещо ,ама немам врема за това .... |
Не ми остава нищо друго освен да кажа- **ах това трудолюбиво поколение!
От такива "проектанти" ни бъзикат, че еди кое си нещо е произведено в Българистан.  _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Май 24, 2009 13:15 Заглавие: |
|
|
Табличката е за Ш- образен магнитопровод. /От една книжка е, с автор Г. Кузев/. Вярна си е, но при лентовия /и то О- образен/, нещата не са точно същите!  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Май 24, 2009 13:49 Заглавие: |
|
|
Хайде някой да кажа как са нещата при тороида и има ли разлика с "П" образния магнитопровод.
"Ш" образния магнитопровод се разглежда като два "П" образни
| Код: | Формата на магнитопровода е без значение.Има само една формула:
Um=2.pi.f.Q.B.W [V]
където:
f - 50 [херца] - честота
Q - сечение на магнитопровода - [м^2]
В - индукция - [Тесли]
W - брой на навивките
Um - максимална стойност на амплитудата на напрежението [волта]
Um=1.41.Uефф [волта]
Uефф - ефективна стойност на напрежението(тази която измерваме с мултицета) [волта]
|
Който нема време за изчисления да не чете.
Единсвена разлика може да има в индукцията.
Наскоро например навих траф на рязан тороидален магнитопровод с индукция 1,8 тесла.
Ама това може да се направи и с Ш образен магнитопровод.
Зависи от желязото.
който разбира източни езици:
http://www.radiostation.ru/home/expexch1.html
И Ви призовавам- който има да казва нещо съществено да го направи, който разтяга само пичи масали да пише наум!  _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 24, 2009 15:39 Заглавие: |
|
|
Не съм казал че съм проектант.За някакъв си скапан траф не ми е нужно да вадя калкулатора.Ако вади 24В като му развия някоя намотка няма къде да иде и ще стане по малко , а не 35В.На питащия поне това му е нужно.Пак ти казвам че имам опит и знам какво да правя и с колко дебела жица да навия вторичната за да ми извади колкото волта искам и мощност.Ако ще продавам трафове и имам цех за тях тогава ще изчисля само на един и ще навия 1000.И все пак има разлика от формата на магнитопровода.Според тебе броя на намотките и дебелината на първичната ще е една и съща ако ще и да има формата на буквата Б при едно и също сечение.И да те питам като много знаеш -Един траф трябва ли да грее на празен ход и с колко градуса според твоите изчисления???
PS.да знаеш аз съм специалист по черна магия 
Последната промяна е направена от mitcd на Нед Май 24, 2009 15:57; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Май 24, 2009 15:57 Заглавие: |
|
|
mitcd,
в линка от руския сайт се вижда, че формулата за броя на навивките е еднаква- различни са формулите за изчисляване на сечението.
Аз поне давам формули като доказателства а в много постове преди мен,ь както и ти в момента пишете, че броя на намотките за различни магниитопроводи е различен, но НИКОЙ не казва каква е разликата.
Не е различен- формулата е фундаментална.
Един траф грее на празен ход когато навивките са му малко и токът на празен ход е голям _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
|
|
 |
|