| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kali Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 24, 2009 19:44 Заглавие: МК Стълбищен автомат |
|
|
| Здравейте ,на всички.Исками се ако мога да намеря подходяща схема да направя етажното осветление по "модерно".И затова ви моля ако може някой да ми даде някаква схема да направя нещо като това: http://sautomat.hit.bg/ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Май 25, 2009 0:06 Заглавие: Re: МК Стълбищен автомат |
|
|
Ем то или е с PIC процесор или с някакъв спец. чип.Ако е с първото добре ако имаш и програмата обаче.. И не виждам никакъв смисъл да си играеш като цената му е смешна просто не ми се вярва даже.Единственото е че мн му е малка товароспособността за 8 етажен вход като нашия малко зор ще му е..А иначе трябва да се прави на 2 или повече кръга и то става сложно.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 25, 2009 8:11 Заглавие: |
|
|
| За по големи мощности - просто му се добавя едно контакторче. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 25, 2009 10:15 Заглавие: |
|
|
| С контактор няма да стане (Гасене на две нива с различна сила на светене) , тръбва да се сложи по-мощен симистор. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 25, 2009 10:40 Заглавие: |
|
|
Прав си...  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 25, 2009 15:54 Заглавие: |
|
|
И по-голям радиатор при възможност.Въпреки че при дефектиране на лампа от веригата нищо не може да го спаси  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 25, 2009 22:32 Заглавие: |
|
|
Moже да зема аз един за ядрени опити да му сложа по-мощен симистор..С добро охлаждане но при тия наще токове незнам колко ще издържи..Иначе сега с моята самоделка работи много добре но с як контактор  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 20:24 Заглавие: Re: МК Стълбищен автомат |
|
|
Ако гледаш това за образец - става, но за една-две лампи във веригата (~200VA). Ако искаш нещо по-мощно, виж на сайта на BETAMARK, гр. Варна. Монтирал съм няколко от тяхните таймери и работят перфектно, много са надеждни, пестят лампи, но .... времето за светене на лампите се програмира с помощта на включващите бутони. Това е удобно за производителя, но на практика побърква потребителя. Тази особеност е единствената, поради която много рядко купувам вече това устройство.
Ако имаш нужда от идеи, пиши на лични. Аз имам няколко. |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 27, 2009 2:16 Заглавие: |
|
|
kali
Не повтаряй моите грешки!Бяха ми необходими 10г. да разбера че се прави само това което го няма на магазина.В твоя случай не е ли по добре да питаш как да увеличиш мощността на това което ти е харесало. _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 27, 2009 18:32 Заглавие: |
|
|
Oт части подкрепям последния пост, макар и да си правя почти всичко сам.. Но това е по малко по-други причини иначе найстина като го има и разбирасе ако е на ниво качество/цена не си струва.. А за увеличаването може да се направи по няколко начина:
- да си направиш поръчка от пройзводителя за това което ти трябва и според мен би трябвало да е най-добре като варянт
- да си купиш стандартното и да се мъчиш да го подкараш с по-корави симистори
p.s. Аз лично ще се спра на 2 рия варянт тъй като ме сърбят пръстите за поялника Но то докато я докара ма правя тунинг на осветлението на входа... незнам кога ще стане... До тогава може и да са ме изпреварили с по-мощен модел  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|