|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 24, 2009 16:23 Заглавие: Честит 24 май ден на буквите |
|
|
Честит да ни е този светъл празник! Празник на буквите,които къде успешно ,къде не, употребяваме за да може да си разбираме глупостите ,които пишем.Честит празник! _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Boiko Опитен потребител

Регистриран на: 01 Апр 2004 Мнения: 547 Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426
|
Пуснато на: Нед Май 24, 2009 21:20 Заглавие: |
|
|
Да ни е честит празника и да не забравяме че:
1. Буквите са средство за образуване на думи.
2. Думите образуват изречения.
3. Чрез изреченията, общуваме.
Ако обръщаме достойно внимание на горните три елемента, няма да имаме проблем в общуването.
Честит празник. _________________ НБС-СЕБТ http://www.nbs-set.com/
http://tvbonel.alle.bg |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 24, 2009 22:23 Заглавие: |
|
|
Честит празник ,и нека по-често се сещаме за този ден ,когато започваме да пишем по форумите _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 25, 2009 0:06 Заглавие: |
|
|
Честит празник и от мен!
И аз харесвам този празник, ама вече не е на мода Сега се пише на маймуница, а за Кирил и Методий не знаем дали са руснаци, гърци или македонци?  |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 25, 2009 0:29 Заглавие: |
|
|
Честито и от мен!
Въпреки, че за мен това е един измислен празник. Бих казал и излишен, но няма да е вярно. Той донякъде обединява нацията и затова е създаден.
Глаголицата отдавна е отхвърлена като неудобна за нас. Неслучайно Климент Охридски създава кирилицата-съвкупност от латинска и гръцка азбука. Който не вярва, да се вгледа внимателно и в 2-те.
Такава е била политиката през 9-ти век-да има сериозно византийско влияние в Европа. Затова византийският император е извикал Константин-философ и му възложил да създаде азбука. За да могат славяните да четат библията, тоест да се разпространява сред тях християнството. Ясно е било, че това няма да стане на гръцки език и с гръцката азбука. Но е можело да стане с латинската. Тя е създадена през 4-ти век преди Христос. Покръстването можело да стане не само от Константинопол. Алтернативите са били Рим и Немското кралство. Политиката и религията са били тясно свързани. А борбата между Рим и Константинопол е започнала с разделянето на Римската империя на източна и западна през 4-ти век. Неофициалното разделение на църквата също е оттогава, въпреки че официалното е едва през 1054г.
Бащата на светите братя е бил грък с име Лъв, а майка им славянка с име Мария.
Сега Солун е столица на гръцката провинция Македония.
Така че е доста трудно да се каже дали светите братя са били гърци или македонци. Както и за нас-дали сме българи или славяни. И дали е правилно езикът ни да се нарича "български". Той е по-скоро славянски. Прабългарските думи, запазени до днес са около 30. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|