| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
akcioner Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 12:25 Заглавие: |
|
|
| Милен написа: | Ще сработи при утечка към корпус защото към него си свързал нулата с третия кабел който идва преди ДТЗто. И не само че има смисъл но е и задължителна. А и нулата е заземена доста пъти така че не се притеснявай. И ако сложиш ДТЗ да не вземеш да си стестиш предпазителя  |
Ще сработи, а ако я няма предпазителя би следвало да падне, нали? Не става ли излишна? Достатъчно по-бързодействена ли е? Бушона няма ли да падне и при и най-малката или такава хваща само ДТЗ?
http://schuko.hit.bg/el-prosweta.htm
Обърни внимание на фиг. 9 и 10. Ще се радвам да чуя мнението ти.
А предпазителя си е намястото и няма де да ходи!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 12:30 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Не ми допада защото никога не може да достигне желаната от мен температура при по голям дебит на водата |
По принцип може,но не и тия малките-къпал съм се с един 21kW Stiebel-Eltron-няма дертове-като ТЕЦ е.
Ама ако човек е като мене като влезе в банята да се забрави да излезе съществува реалната опасност на края на месеца с тия 21kW да дойде четирицифрена сметка за ток.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
akcioner Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 12:54 Заглавие: |
|
|
Фиг 10:
В този случай дали ще тръгне достатъчно ток по тръбопровода за да изключи ДТЗ или човечето ще се изпържи? Ако да то би трябвало да сработи и при смяна на фаза и нула или греша? |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 14:12 Заглавие: |
|
|
При горепоказаната схема тока, който ще протече се "определя" от съпротивлението на човечето и със сигурност е недостатъчен за да изключи защитата, но напълно достатъчен за да убие човек! Обаче това само при нещастно съвпадение на прекъсване на проводника към нулата и едновременно пробив на нагревателя към корпуса на уреда. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
akcioner Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 15:28 Заглавие: |
|
|
| ivankrivodol написа: | | Обаче това само при нещастно съвпадение на прекъсване на проводника към нулата и едновременно пробив на нагревателя към корпуса на уреда. |
С прекъсната нула и защитен проводник няма ли да се уфазят проводниците на нулата и "заземяването" до прекъсването при включване на бойлера и без пробив на нагревателя? А от там и по корпуса на бойлера /и по конкретно водата и водопровода, който го няма на картинката/ да тръгне фаза и това отклонение да активизира ДТЗ.
Извинявам се че повтарям въпроса. |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 15:31 Заглавие: |
|
|
Колко много приказки за свързването на един бойлер. Просто направи това което е описано в книжката и няма да имаш проблем.
"Ако - това.Ако - онова" Да беше си взел бойлер на твърдо гориво, нямаше да има толкова разсъждения. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 15:54 Заглавие: |
|
|
@ akcioner - Да, така е, както казваш. Само прекъсване на нулата е достатъчно. Моя грешка!  _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
akcioner Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 16:03 Заглавие: |
|
|
| iwkom написа: | | "Ако - това.Ако - онова" Да беше си взел бойлер на твърдо гориво, нямаше да има толкова разсъждения. |
Комшията отгоре е отрязал и запушил комина. Чувал съм че някой претаковат съседите като го връзват за отдушника /по принцип без да разбират кое какво е/ и навсякъде смраааааааад. |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 16:12 Заглавие: |
|
|
това е вече проблем Между другото по темата- според мен ако изпълниш каквото е описано в инструкцията правилно свързване на фаза и нула, както и правилно зануляване , а защо не и заземяване ако имаш възможност, не би трябвало да имаш проблем. |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 16:54 Заглавие: |
|
|
Аре сега, бойлер на твърдо гориво! Ми да го бяхте посъветвали направо да се къпе на реката бе, колега!
Мое лично мнение е, че от 6 киловата нагоре е редно да се търсят уреди на трифазен ток. Вярно, плаща се допълнително да ти го прекарат, обаче има много предимства.
При тези мощности е най-добре да се даде на правоспособен електротехник да изпълни връзките. По-добре колегите тук да дадат съвет с някой такъв (аз не съм в бранша, и не познавам подходящ), отколкото да философстваме на тема "за или против ДТЗ"
Със или без ДТЗ, когато прекарваме 40 ампера, добре изпълнените силови връзки нямат алтернатива! А добра силова връзка се прави с опит, а не с обяснения по Интернет. Щото обратното обикновено означава "няколко ома в еди-кое си съединение поради влошаващ се с времето контакт", а оттам и пожар и други подобни  _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
|