| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 18:11 Заглавие: tv Philips 14GX8512/59T червен растер |
|
|
... Това го казва клиента, но тук приемника работи 2 часа нормално.
Подмених, след това двойката транзистори и мощния резистор на червения цвят. Повторих спойките по платка кинескоп и почистих цокъла...
Дали да очаквам изненади /"в червено"/?! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 18:33 Заглавие: |
|
|
| Провери спойките и около ТХО-то , както го остави изключен малко да поизстине отоплението и тогава го включи. Ако не стартира с червен растер не би трябвало да има проблеми. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 19:10 Заглавие: |
|
|
| И аз съм за изключване от тока за 3-4 часа и го включи отново, то ще се чуе. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 19:23 Заглавие: |
|
|
Чичко ОЛД /Здравей ! /, изключван е, и включван "на студено"... Процедурките, описани по- горе са от вчера. Днес си заработи пак нормално, и пак съм го изключвал и включвал с голямки паузи...
Обясненията на клиента, са, че заработвал нормално, и след това- "в червено"!... |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 19:34 Заглавие: |
|
|
Не ти остава друго освен да го тестваш по-продължително(докато се изчерпи търпението на клиента) и ако няма проблем да го върнеш. (Това в кръга на шегата)
Провери дали някой елемент не грее повече от нормалното ако имаш някакви наблюдения. Това е много неточно но не виждам какво можеш да направиш при работещ телевизор. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 19:44 Заглавие: |
|
|
Разболял се е от сервизния синдром Утре сутринта си го включи да бачка цял ден и ако не червеняса клиента да си го взима.Знам за какво се притесняваш -да не цъфне след два дни и да каже -нищо не си направил ,само ми взе парите.Що съм се чудил и аз на здрави телевизори ,че имаше един приод и плазми мъкнеха дето по три дни ги тествувах и им взимах по десет лева за изхабения ток. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 19:48 Заглавие: |
|
|
що уреди са минали и през мен такива дето в сервиза работят а отидат ли при клиента и отказват, че някои са се връщали и повторно, но пущините му при мен си работеха.  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 19:55 Заглавие: |
|
|
Някой забеляза ли, че уточних следното обяснение на клиента:
"Заработва нормално, и след известно време- в червено"...
А, дано е някой транз.!... Иначе на мерене са си "прекрасни"...
пп- "вживявам" се толкова, защото е на възрастни хора, и транспорта е малко проблематичен... |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 20:04 Заглавие: |
|
|
| Ами остави го да си работи ден-два и ще си покаже, а може за всеки случай да провериш и размагнитващата система. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 20:15 Заглавие: |
|
|
Едно малко доуточнение-червено с обратен ход ,чист червен цвят без картинка,с картинка в червен нюанс ? Все пак клиента трябва да каже -след рестарт пак червено или не,като поработи в червено става ли пак нормално и след колко време.Не че ако го е казал ще се разбере но все пак да има върху какво да се разсъждава. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|