| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
horazio Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 25, 2009 21:55 Заглавие: Как да разбера дали съседа ми не краде ток? |
|
|
Съжалявам за досадата:
На вилата ми - 12V на пластините на зануляването
- 110 V на антените на 3 те телевизора
- 110 v на корпуса на хладилника
- 12V на водопровадната инсалация - усеща се като се къпеш
- 12V на НУЛА-ШИНАТА НА ЕЛ.ТАБЛОТО!!! - При опит да заземя шината с проводник в земятя напрежението става 36V?!
Изключването на бойлери, фази от контакти, бушони - един по един - никакви промени.
Как да решяа проблема - проверих всички възможни нули в къщата - всичко е безупречно!
Как да разбера дали съседа ми не краде ток?
Помогнете - детето ми е на 1,5 години и ме е страх да отидем там!
Искрено Ваш!
Тони _________________ Не съм много умен! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
elektrik216 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 25, 2009 22:45 Заглавие: |
|
|
Посочваш различни напрежения, но не казваш как ги измерваш, спрямо кое - "12волта на пластините на зануляването", мериш плстините и кое? _________________ Тролеите напред!!! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 7:30 Заглавие: Re: Как да разбера дали съседа ми не краде ток? |
|
|
| horazio написа: | | ....Как да разбера дали съседа ми не краде ток?... | След като вече си решил това вероятно ще е трудно някой да те разубеди, че не е така. От всичкото дето си написал както вече се спомена, въобще не става ясно какво и как си мерил.
Единствения извод е, че май въобще не знаеш какво правиш.
Най-добре потърси някой който това му е работата за да погледне за какво иде реч.
В противен случай ще се изпишат няколко страници празни приказки без никаква реална полза за теб. |
|
|
 |
Slavko58 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 17:30 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | - 12V на НУЛА-ШИНАТА НА ЕЛ.ТАБЛОТО!!! |
Спрямо какво ги отчиташ тези 12В на шината?
| Цитат: | | При опит да заземя шината с проводник в земятя напрежението става 36V?! |
Същия въпрос + Заземяване с проводник в земята е много относително. Ако под "проводник в земята" разбираш леко заголен мостовак в суха почва - не се надявай на резултати! Освен това, ако таблото ти е направено както трябва, би трябвало да има стабилно заземяване според парвилата! Дай повече информация за да ти кажем какво трябва или по-точно какво не трябва да правиш! _________________ Хората са казали:"В спора се ражда истината!". Не са разграничили обаче спора от караницата . . . |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 17:37 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Как да решяа проблема - проверих всички възможни нули в къщата - всичко е безупречно!
Как да разбера дали съседа ми не краде ток?
Помогнете - детето ми е на 1,5 години и ме е страх да отидем там! |
Бедни ми Хорацио ,както е казал Хамлет ,от какво те е страх ,чул си някъде ,че като се краде ток идва фаза на нулата и решаваш че е твоя случай ! Най добре си викни екип от Енергото и спри с тези експерименти по таблото ,те ще си проверят заземяването и прочие ! |
|
|
 |
Palev Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 20:24 Заглавие: |
|
|
| най ме е яд на хора дето гледат в чуждо канче-ами кради и ти ток .Той като може/ако краде/може ,защо все някой дето е пълен невежа и е завистлив плюе без да знае дали е така..........абе типично бг работа |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 20:35 Заглавие: |
|
|
Ако съседа ти е Врачанин , нема начин да те не краде.
А съм сигурен че зимата докато спиш, се промъква и се грее на твоита печка , до леглото ти!!! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 20:43 Заглавие: |
|
|
Палев ,сигурен ли си в това което искаш да кажеш.Човека просто го е страх и се съмнява във всеки и във всичко.RC e прав -ще се проточи безмислена дискусия.Ако човека е отговорен за себе си и семейството си ще извика човек или ще се обърне към такава фирма /сигурно има такива/ и ще си реши въпроса,както би постъпил всеки човек в цивилизования свят.Ако се стиска за някоя друга стотинка тогава ще изложи на риск себе си и семейството си .От сърце желая да не се случва.Нито ще научим някой на елементарна електротехника,нито някой от нас ще се изяви в тази тема като страшен майстор ,нито човека ще си реши проблема.Негово право и задължение е да реши въпроса си ако съществува такъв. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 21:10 Заглавие: |
|
|
Айде и аз като мара повтарачката да се включа, повтаряйки това, което Славко и Електрик питаха:
Къде и спрямо какво ги измери тези потенциали, които споменаваш?? _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
horazio Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 23:24 Заглавие: |
|
|
Ми замервам с писалка тъй като мисля, че става ясно от темата, че съм на вила и няма спрямо какво друго да меря.
Да наясно съм, че този тип уреди не са точни и са по скоро качествени, отколкото количествени, но идеята е да илюстрирам, че има напрежение.
Относно специалистите съм гатов да платя на който и да е от Вас господа щото явно ги разбирате тия работи пък аз съм проз психиатър и не мога да го осмисля това нещо... тока де.
благодаря, но бих бил щастлив, ако чуя и отговор на въпроса си! _________________ Не съм много умен! |
|
|
 |
|