| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
deamright Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 27, 2009 15:22 Заглавие: Два въпроса за пералня и тв |
|
|
Здравейте,
Искам да се посъветвам с Вас по-опитните.
Имам телевизор Funai TV-2000A MK8, скоро минах на друг кабелен оператор с доста по-високо качество на сигнала. Картината е великолепна като за кабелна но имам проблем със звука. Предполагам заради непотдръжката на стандартите BG/Dk звука пращи и е слаб. Интересува ме как мога да оправя тоя проблем, че само с един телевизор не я бива работата - 21 век сме.
Втория въпрос, имам на село една пералня Перла 05 купена 96г, предполагам е от последните модели но е с плоския програматор. Взех от друга перла същата като моята програматор, но се оказа друг - от горе и от долу има клеми за разлика от моя ( само отзад ) и е gorenje а моя някаква марка с 3 букви. Въппроса е взаимозаменими ли са и дали отговарят клемите по номерация за да редя кабелните обувки от моя на gorenje-то. На моя проблема е моторчето - не върти програматора иначе работи.
Благодаря предварително за отговорите и се извинявам ако не съм обяснил нещо с точност или съм допуснал грешка в нещо. Лек ден. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 27, 2009 16:32 Заглавие: |
|
|
Много хубаво си си обяснил всичко но като гледам и в двата случая ти трябва техник.Особенно за тоя МК8 щото пералнята може съвсем спокойно може да я изхвърлиш. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 27, 2009 16:38 Заглавие: |
|
|
Имате дефект в телевизора,променен кондезатор в бобинките които отговарят в междинната за звука.Най-добре е телевизора да го занесете в сервиз,защото има опасност ако го поправяте сам,да се развали много повече,а телевизора не е лош. _________________ Димитър |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 27, 2009 17:09 Заглавие: |
|
|
Телевизора работи страхотно на другата кабелна, на тази не иска. Ето какво ми писа познат който е доста по-запознат от мен
| Цитат: | | Здравей, тоя телевизор е доста стар модел има няма 2002-3 ако не и по-назад. Ако наистина проблемът е заради платка то мисля, че ги има все още на доста места. При Васко /от пощата към пазара вдясно по средата някъде на улицата/ ул."полк. Дрангов". В "Елимекс" /до горните хали/ или при Минчо /преди у-ще "Хр.Ботев"/ поставянето и се свежда до запояването на 3 кабелчета. Къде точно не зная, трябва да си видя схемите из къщи. Общо взето е след МЧУЗ /Междинно Честотен Усилвател на Звука/ и работи като филтър на 6.5МХц. Нещо такова беше. И аз може да имам някоя из къщи ако намеря ще ти я подаря. |
|
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Май 27, 2009 17:16 Заглавие: |
|
|
Айде стига глупости-платки-млатки.Този телевизор си има заводски сложени и двата стандарта 5.5 и 6.5Mhz.Хората ти казаха-занеси го на сервиз и си реши проблема. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 27, 2009 17:25 Заглавие: |
|
|
На Добруджа кабел първа и втора програма са на 6,5 а всички други програми на 5,5.При Юнион всичките са на 5,5.Този телевизор поддържа и двата стандарта,а дефекта е точно от това Което Ви писах.Ако искате го донедете да Ви го отремонтирам.Имайте предвид,че дефекта ще се задълбочава. _________________ Димитър |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 27, 2009 17:27 Заглавие: |
|
|
| deamright написа: | | или при Минчо /преди у-ще "Хр.Ботев"/ поставянето и се свежда до запояването на 3 кабелчета. Къде точно не зная, трябва да си видя схемите из къщи. Общо взето е след МЧУЗ /Междинно Честотен Усилвател на Звука/ и работи като филтър на 6.5МХц. |
Хи хи хи е това е класика в жанра-там някъде ,отпред ,отзад или по средата
и най готиното е че нито едно от всичките твърдения не е вярно а така около вярното.......и всичко това при Минчо........ _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 27, 2009 17:29 Заглавие: |
|
|
3 кабелчета,4 жички-айде стига толкоз глупости.Телевизора има нужда от посещение в сервиз.
Харесваш си някой колега от въпросния град и толкоз. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 27, 2009 17:48 Заглавие: |
|
|
И на юниън и на добруджа кабел работи, проблема е с кабелната на Бергон.нет имам и Samsung CW-21M063N който свирка перфектно на същия кабел. Като закача кабела на Добруджа няма никакъв проблем. Телевизора ще го закарам на сервиз, но съм почти на 100% сигурен, че е напълно изправен.
dimaкога бих могъл да донеса телевизора, колко ще струва ремонта ориентировъчно и ще стане ли за ден?
btw, пералнята работи без грешка ( като изключим програматора ) до момента, за това искам да оправя и нея. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 27, 2009 21:48 Заглавие: |
|
|
За съжаление,според мен телевизора не Ви е изправен/поне според мен/,мога да го проверя кабелната с колегата който Ви я прокарва.Почти 99,99% съм сигурен,че дефекта е в това което Ви написах,често срещан в този модел.Мисля,че мога да орстраня дефркта за един работен ден,цената също според мен е разумна,за това което трябва да се свърши.Може да го донесете за ремонт всеки работен ден от 8,30 д0 18,30 _________________ Димитър |
|
|
 |
|