| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 27, 2009 21:53 Заглавие: |
|
|
В такъв случай те вълнува темата 'галванично разделяне на аудио сигнал'. Най-лесно с разделителни аудиотрансформаторчета (2 маломощни, по 1 на канал). Питай по магазините може да имат нещо готово.
Едит:
Ето такова ама виж за по ниска цена или нещо вградено и компактно.
http://www.conrad.de/goto.php?artikel=515940 _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 28, 2009 2:00 Заглавие: |
|
|
| Да питам ?? Усилвателя защо е занулен(или не е –не разбрах) нали захранването му е с траф .То ясно че земя ще има от компа.И защо са му акробатиките по гал. разделяне след като ще ти падне качеството? Желателно е захранването 220V на компа и усилвателя да е от един разклонител. |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 28, 2009 3:07 Заглавие: |
|
|
Наскоро трябваше да прераработвамзахранването на един американски музикантски усилвател.То беше със средна точка на вторичното напежение свързано със зануляването на 220волта.не е лошо и да го за земиш и ползваш звукови трафчета.Обърни вниманието на захранването на компа-бая силен източник на смущения. _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 28, 2009 17:59 Заглавие: |
|
|
| Отиди в някой голям магазин за техника и се огледай в шнуровете на усилвателите за компутри.Всички са без зануляване .Освен ресиварите и някои с метални кутии.Е за къф ч-п му е тва зануляване ? |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 28, 2009 19:45 Заглавие: |
|
|
Малии ,че се изписа та се изписа.Ама никой не пита как е направен тоя усилвател като например:трансформатора захранващусилвателя екраниран ли е и как?Усилвателя и трансформатора в една обща кутия от компютърно захранване ли е?Как са свързани всичките неща-елементарна схемичка .Ей такива неща....... _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
xu6thuklx Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 29, 2009 14:50 Заглавие: |
|
|
Кратка история. Първо използвах старо ATX захранване(230W) за енергията необходима на крайното стъпало. Данните му бяха (12V 9A). Всичко си работеше точно, като един ден започна да губи напрежения. Как да го обясня се чудя.... Както си работи гасне диода (5V линия) колоните също (12V линия) и се чува един доста странен звук, като цвърчене. Смених високоволтовите филтриращи кондензатори, но ефект никакъв. Викам си "Това захранване си е старичко и даде багажа". Кутията в която са сложени частите беше от един транзисторен токоизправител и неговият траф е 12В 5А. Взех трафа и за тест го включих, но имаше несъответствие на картинката със първичната и вторичните и съм подал 220В на една доста тънка жица и взе че изгоря. Чак като го пренавих видях къде е била първичната, както и ще да е сегашният трансформатор го товаря и работи без грешка.
-Кабела който използвам за връзката от контакта до трансформатора е трижилен, просто защото на захранването си беше такъв. Аз откачах зануляването, но нямаше ефект.
-Схемата:
Ключ прекъсва двата извода на кабела, като подава на единия на трансформатора, а другия минава през 0.8А предпазител. От трансформатора вторичната 13В минава през 10амперов грец, а от него през 6х4300мф филтриращи кондензатори на 16В. От тях в крайното стъпало, което е дадено в първият ми пост.
Това е което мога да ви кажа, ако има нещо питайте. Отностно галваничното ще видя какви пари ще ми излезне, но ако има друго решение споделете. |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 29, 2009 16:23 Заглавие: |
|
|
Има разделяне с оптрони или с радио вълни- това е базик.
Нещо не са ти таман масите в усилвателя или некоя маса към кутията. Виж и масата - минус на кондензаторите.Виж си и масата на входния сигнал.Преди с първия си комп бех монтирал усилвател(2хTDA2040) с трафа в кутия от АТХ. Сложих го в кутията на компа и нямах никакви проблеми.Като ти е метална кутията слагай нула и го включи в един и същ разклонител с компа.Разделяне с трафче не е най добрия вариант.Ако все пак си решил намери два еднакви малки трафа(изходни или съгласуващи от някое малко радио-например).Имаш опит с навиването.Навий си двата трафа със съотношение 1:1.Гарантирам че ако навиеш поне по 200 намотки (с жица около 0,07 или подобна) 1:1 първична :вторична.Можеш да хванеш двата края и едновремено да навиваш и двете намотки( за съгласуване не го бърка)-та колкото се поберат.Ще стане номера(сега ще има някой да се нерви че ги навивам на "черна магия") |
|
|
 |
xu6thuklx Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 30, 2009 20:44 Заглавие: |
|
|
| Мисля че реших проблема, като махнах занулението(3-тия извод вързан за корпуса) и отпоих кабела който е от масата на сигнала към минуса от греца. Дали да го сложа на корпус се чудя, тъй като и в двете положения стъпалото не свирва, но мен ме съмнява това, че май го изгорих в предишните опити и ще взема да си купя ново. |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 30, 2009 21:11 Заглавие: |
|
|
Защо ми се струва че се върви в грешната посока.Какво е състоянието в момента и какъв е тоя трети извод _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 30, 2009 22:19 Заглавие: |
|
|
Мдааа, това го предвидих, затова те и посъветвах да поемеш най-краткия и сигурен път и да ползваш галванично разделяне. Щеше да си решиш проблема какъвто и да е бил той в случая. Сега докато си изчистим понятията кое земя, кое нула, кое маса и кое корпус и как са свързани масите и схема и трафове и прочее ще цъфнат още едно, две стъпала и темата ще стане километри. А цената на двете разделителни трафчета ще ти се стори жълти стотинки.
Поне опитай да научиш нещо. Опитай се да осмислиш факта че проводниците имат някакво съпротивление и при протичането на ток през тях се появява пад на напрежение върху краищата им. Пада може да е малък (mV) но в редица случаи е съизмерим с, дори над нивото на сигнала на входа на усилвателя. Темата е обсъждана многократно. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
|