|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladim Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 28, 2009 9:26 Заглавие: Въпрос за климатик |
|
|
| Искам да си преместя климатика въпроса ми е как се събираше фреона във външното тяло |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 28, 2009 9:28 Заглавие: |
|
|
Фреона се събира във външното тяло, като викнеш кадърна монтажна група да ти го събере.
Сам не можеш да го направиш като хората това. И да ти кажа процедурата, откъде ще вземеш подходящ манометър? Трябва ти, за да знаеш кога да спреш - хем с минимални загуби, хем без да повредиш компресора от прекомерното усилие да работи със запушена тръба.
Аз скоро си местих един климатик, през тоя форум си намерих едни много свестни момчета, извършиха ми цялостна монтажна услуга и елемента "демонтаж" излезе общо-взето като бонус от тяхна страна. _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
vladim Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 28, 2009 9:49 Заглавие: |
|
|
| Аз манометрите ги имам монтажа си го направих сам преди 5г сега трябва да го преместя та за това питам |
|
|
 |
Jaro Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 03, 2009 21:03 Заглавие: |
|
|
За да събереш фреона не ти трябват манометри, пускаш климатика на студено, отваряш капачката, която е на карана на по-тънката тръба и с шестограм затваряш крана, изчакваш около 1 мин да работи компресора и затваряш и другия кран и си готов. За компресора не се притеснявай, със затворени кранове може да работи и 10 мин и нищо му няма, проблема ще ти дойде с монтажа, ако не го вакуумираш добре, капилярите ще ти замръзнат и няма да работи и това ще ти е най-малкия проблем. Викаш монтажници, изхвърлят ти стария фреон, вакуумират и ти поставят нов. Но ако по някаква причина в съединителните тръби между двете тела попадне чуждо тяло запушва ти капиляра и може да се простиш с климатика. Капиляри се сменят много трудно. Вместо вакуумиране някои ''маистори'' пускат фреон да изгонят влагата, с това ефиктивността на климатика веднага ти пада и ако е инверторен се приравнява до конвенционален, за това си помисли добре дали ще се наемеш да я свършиш сам тая работа.
Манометри ще ти са необходими, ако знаеш t на изпарение на фреона (според вида на фреона)
Те т'ва е! |
|
|
 |
vladim Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 06, 2009 9:26 Заглавие: |
|
|
Благодаря точно това ме интересуваше коя тръбичка се затягаше за да събера фреона а относно вакумирането задължително ще го направя още веднъж голямо Благодаря  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|