| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 28, 2009 11:17 Заглавие: Монитор SUN CH87727L изображението свива и разширява |
|
|
Процесора за развивката е TDA9109S .
Напреженията са в норма, шасито изглежда като току-що излязло от завода. Проблема е при включване картината се свива и разширява до нормалния размер и свива с около 3см от всички страни. Захранващите напрежения са в норма и стабилни. При увеличаване на скрийна изображението се стабилизира и остава стабилизирано при намаляване на скрийна, но при изключване и повторно включване ситуацията се повтаря.
Насочил съм се към процесора. За жалост нямам такъв в наличност за проба. Възможно ли е проблема да е в делителя на ТХО-то?
МОниторите не са ми слабост  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 28, 2009 12:14 Заглавие: |
|
|
Като му се променя яркостта размера държи ли или "диша"? Ако "диша" явно има проблем по хоризонталната развивка (високото напрежение). _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 28, 2009 12:33 Заглавие: |
|
|
След по-обстоен преглед забелязах че по платката с видеоусилвателя и RGB контролера има овъглени резистори. Без схема няма да се справя. Ще съм благодарен ако ме насочите къде да търся.
RGB контролер КА2506
видеоусилвател LM2407T
Въпросните резистори ги овъглих аз без да разбера как при едно от замерванията.  |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 28, 2009 12:45 Заглавие: |
|
|
Отзад на капака трябва да има един надпис FCC ID - препиши го за да опитаме да разберем кой е производителя и да се намери повече инфо (шаси и схема). _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 28, 2009 13:13 Заглавие: |
|
|
Made in Suwon , Korea
BH68-00007A-01
Като номерация има само това (освен марката и модела)
По шасито има надпис BH41-10345D . Същия надпис го има и на платката за видеото.
Прави ми впечатление че изработката е доста добра, като производителя е отбелязал и всеки пин на чиповете кой за какво е.По-късно ще опитам да направя снимки. |
|
|
 |
|