Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV Orion 20E-въпрос относно принцип на работа

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
koverd
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: селянче

МнениеПуснато на: Чет Май 28, 2009 12:58    Заглавие: TV Orion 20E-въпрос относно принцип на работа Отговорете с цитат

Гореописаният телевизор го имам от доста години и мога да се похваля в дългогодишната му безупречна работа,но както казват няма нищо вечно!Напоследък от време на време започна да се появява една бяла хоризонтална тънка ,като конец ивица в средата на екрана.Това продължи два три дни и сега вече няма никой Sad .Имам извесни познания по елктроника и си позволих да го отворя сам.С помоща на вашият уважаван сайт,успях да намеря и прилична схема.Въпроса ми е -как всъщност се пуска този телевизор?Командват се ключовите транзистори след ИЗ ли?Как точно става?Защото сега не ебава да се пусне,а напреженията 105,12 и 5 волта си ги има.Благодаря ви!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 28, 2009 13:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Обърни се към близкия телевизионен сервиз!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Май 28, 2009 19:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Защото има и други напрежения ,които при опита да се пусне го е...т ,затова ,най добре го носи на майстор.
Върнете се в началото
koverd
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 29, 2009 2:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Браво бе!За това ли е тоя прехвален форум-(Носи го на близкия сервиз)Надявах се на квалитетни мнения е помощ!
Върнете се в началото
koverd
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 29, 2009 2:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз ,че съм нов -нов съм ,но това не е причина да ме отъждествявате с новобранец Very Happy
Върнете се в началото
koverd
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 29, 2009 2:18    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP-кои са тези напрежения други,които го е----т?
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Май 29, 2009 6:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Изправените от ТХО .
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 29, 2009 6:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето тук има линкове със схеми - Понеже не си описал телевизора давам тема с два линка, виж коя ти върши работа. А относно ремонта - електрониката е точна и систематична наука (работа), не може някой да ти казва стъпка по стъпка, най- малкото заради липсата на време. Форума е за професионално занимаващи се с електроника и ремонта и, затова понаучи това - онова попремери и питай нещо конкретно.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 29, 2009 7:29    Заглавие: Отговорете с цитат

На какво си се надявал-слабо ме интересува.
Форума както и Иван по-горе го е казал макар и да не е строго професионален със сигурност не е и място за хора,които е видимо че си нямат представа откъде накъде върви тока и елементарни неща относно блоковата схема и принципа на работа на телевизионния приемник.Нито пък е място за "онлайн-спешна помощ-снощи ми изгоре телевизора".За всички такива си има сервизи.
За всички критикари,за всички нехаресващи форума в този му вид и лепящи на форума всякакви иронични епитети пък има бан-листа.
Форума е точно това което е-място в което хора с познания по електроника(по-малки или по-големи,но все пак някакви,без значение дали са хоби или профи) обменят инфо.Но не и "начално училище" в което ще се тръгне на всеки новодошъл да му се обяснява-що е то развивка и има ли почва у нас,що е то редова развивка,що е то кадрова,що е то крайно стъпало,що е то задаващ генератор и кое кое е,що е то осцилограма и яде ли се или се пие,както и къде се среща.
За всички такива си има едни неща дето им викат учебници.
Но да дойдеш ти да се изтърсиш без да си си мръднал пръста да се ограмотиш и да си помогнеш сам и като те пратят на правилното място-сиреч сервиз пък и да недоволстваш-на това му се вика другояче и то е с простичката дума-"наглост". Evil or Very Mad
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети