|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 28, 2009 23:06 Заглавие: |
|
|
Ама къде е обратната връзка от ТХО към захранването в шаси Z7 на Panasonic Схеми гледате ли, или сменяте напосоки докато ТВ-то рачи да тръгне...
Какво пречи захранването да заработи на лампа? Е, не се сещам за захранване да не съм успял да го пусна на лампа. С изключенията, когато си иска импулси от ТХО, но тогава е занижено
Ментак STR, или елемент от десетината по шасито, който пропускате е причината за неволите. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 29, 2009 0:45 Заглавие: |
|
|
Прав си, никаква ОВ от ТХО няма. И то не само на това шаси, ами и на AIWA TV-C141, която е със същия този STR58041. Точно такава AIWA ми създаде големи неприятности преди 2-3години и по никой начин не тръгна с крушка. При всеки опит, ценерът за 150V заминаваше на секундата. А друг дефект нямаше. Бях сменил и ел. конд. и STR. Дори Пламен на Светла ме предупреди, че му връщали тези STR58041 поради същата причина. Обаче работят. Друг такъв случай да не ми тръгне захранване с крушка не съм имал. Може и тук да има някакъв челъм да се пусне с крушка, но аз не го зная. Значи аз предполагам, че в този мой случай ел.кондензатари са вдигнали напрежението и затова ценерът е заминал. Имах още 1-2 такива случаи с този модел AIWA, но там със смяна на кондензаторите на ценера проблемът беше решен.(без пускане с крушка) А иначе всяко друго захранване си го пускам с крушка.
И в дадения случай, аз отново се съмнявам в ел.кондензатори. Да не би те да са ментета? Бих ги сменил още веднъж с други. А ако не са те проблемът, остават елементите покрай STR-а и евентуално самият той. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|