Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с обектива на дигитален фотоапарат Canon IXUS 330
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 01, 2009 13:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Там няма и как да видиш... Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
grizzly
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юни 01, 2009 14:28    Заглавие: Отговорете с цитат

pepi_voinishki1957 написа:
...

Такъв точно не съм разглобявал. Правих Самсунг Digimax S500 на приятел. Още работи. Да, неприятно се отварят но ако няма избор и може да се плати защо не. А, ако цената на ремонта надвиши цената на апарата не си струва.

А и не съм казал че ще го сглоби лесно. Казах че се разглобява лесно. Laughing

Иначе няколко пъти съм отварял голями обективи от мултимедийни прожектори. Дори съм напасвал матрици за такива прожектори с грешка 1/3 пиксел. Казаха че само в Япония го правели. Cool

Exclamation Arrow Коригирал съм ти поста Exclamation На тебе всяка седмица ли трябва да ти се напомня с кой бутон се отговаря в този форум Question
Върнете се в началото
stoianivanov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Пон Юни 01, 2009 14:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Така е pamporov, няма как да се види, но местата където са преходите (позлатените) към долните слоеве на платката не са засегнати, основно е засегнат един слот и съответно лентовата букса към него, там ще прозвънявам с оммера. Абе каквото стане, сега нямам време да се занимавам с него (при нас е сезон и има бач), нито пък знам кой лентов кабел къде отива надолу и за какво е. Просто ако намеря нещо визуално ще му мисля, иначе чука ще играе, това е стар, демоде апарат, 2 Мр (може да го разфасовам и поизвадя някои чарколя за продажба).
Да не би пък някъкъв предпазител да изгоря за този обектив, щото като пуснах електрониката след промиването поне мърдаше нагоре/надолу, след това спря да реагира. Много ме съмнява проблема да е във фокуса, защото като го пуснах направих една снимка на жената много добра, направих втора навън от балкона в далечина, но тя е размазана, явно не е фокусирана.
Щото в нета пишат тази грешка Е18 е или с движението на обектива, или с фокуса.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 01, 2009 16:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Влагата влиза отстрани на платката, и прави мизерии след време, така е и с GSM-ите. Намокриш го за момент, а дефекта се проявява след време.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юни 01, 2009 18:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Затова веднага в ултразвукова вана с изопропил ,поне два пъти по 20 минути ! След 2-3 дена -късно е чадо !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети