| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
morpher Нов потребител

Регистриран на: 03 Окт 2007 Мнения: 17 Местожителство: VT/stud grad
|
Пуснато на: Вто Юни 02, 2009 23:36 Заглавие: Филтърен кондензатор на TDA 2030A |
|
|
Здравейте,
Имам горепосочената интеграла, натоварена със говорител 20 вата на 8 ома. Интегралата се намира в Луксеон съб-ууфър и даването на други стойности от схемата би ме затруднило.
Имам следния проблем:
50 Hz брум в баса само. В сателитите го няма.
Моята идея за решение:
Изглаждащ кондензатор, сложен на крачетата на интегралата(3 и 5 - съотевтно +V и -V).
Въпросът ми е следния:
Мога ли да направя това, без да излагам на риск самата схема(трудно бих направил същите фабрични спойки при евентуална нужда от смяна ) и ако може - какъв кондензатор да сложа?
Преди интегралата има два по 2200 uF, като единият е свързан паралелно със SMD С и после двата - последователно на 5то краче, което леко ме озадачава защо е направено така. Другия си е паралелно(нормалния начин според мен).
При крайна нужда мога да направя бегла схема...
Знам, че обясненията ми без нагледно са малко трудни за разбиране, но се надявам да мине и без нея
Благодаря на отзовалите се помощници  _________________ Morphing around |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 03, 2009 7:37 Заглавие: |
|
|
А на крачетата на греца няма ли да е по удобно.например два по 4700мФ/50В от + и - към маса.А ИС как е вързана с двуполярно или еднополярно-замери спрямо маса. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Юни 03, 2009 9:39 Заглавие: |
|
|
Тия колонки са разисквани във форума няколко пъти иначе да не те отчайвам но не влиза по захранването бръма... вадил съм трафа от вън закачал съм къде ли не кондензатори за филтрация но няма и няма.. TDA то се храни с отделна намотка,грец,филтрация на двуполярно, а другите канали са пак са на еднополярно.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
morpher Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 03, 2009 10:55 Заглавие: |
|
|
@radev: В събота ще ми дойде мултицета и ще замеря. Тогава ще пиша пак. Мисля, че е двуполярно, но ще проверя за всеки случай.
@DJ69VN:
Аз все пак имам желание да опитам..
Аз съм забравил да добавя, че става дума дума за усилващ се брум с течение на ползването и товара на колоните. Ако тормозя съседите, много при спрян сигнал започва да бръмчи по-силно. Спирам ги за нощта и сутринта пак е тихичко и слабо. Това леко ме наведе на мисълта, че някой друг кондензатор си заминава...
@модераторите: Съжалявам за грешното място на темата.. предположих, че е за ремонт на битова техника  _________________ Morphing around |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 03, 2009 12:02 Заглавие: |
|
|
Да ясно ми е за какво става въпрос. .. . отварял съм 10 тина такива.. и с 2 съм се мъчил ама или е неправилна разводка на входните маси и то на платката на потенциометрите от пред или незнам и аз вече.Лошо няма да се пробваш аз не казвам че не е невъзможно да се оправи но за мен беше загуба на време Просто си останаха така и се продадаха на по 20 лева  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
morpher Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 03, 2009 14:35 Заглавие: |
|
|
Ако всичко се окаже безполезно, ще изведа едно ключе отзад за говорителя на ууфъра и когато започне да бучи ще имам само 2, вместо 2.1  _________________ Morphing around |
|
|
 |
omegata Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 03, 2009 14:47 Заглавие: |
|
|
Смени си стъпалото и всичко ще се оправи.Това е до болка познато.Досега съм напълнил един сак с крайни стъпала дето бучат в LUXEON-ите.Нямаш друг вариант. _________________ проблема винаги се крие там където най малко очакваш |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 03, 2009 16:17 Заглавие: |
|
|
| Искаш да кажеш лош PSRR ,демек не подтиска брума от захранването . Тогава може да се опита нещо с баланс на изхода ,или компенсация от променливото с високоомен резистор към някой от входовете . |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 03, 2009 16:28 Заглавие: |
|
|
Може ама не вярвам и до сега не съм срещал ИС с лош показател на подтискане ,повечето са над 70-80ДБ което е не чуваемо. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 04, 2009 2:14 Заглавие: |
|
|
Не е от чипа смисъл че имам поне 30 тина усилвателя направени с този чип и нито един не е бръмчал дори със съпер скапани елементи... Нещо им куца схемата и изпълнението!Да не говорим за сухите спойки просто нямат равни  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|