Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

РС-то ми се рестартира при довавяне на нова RAM 1 Gb
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Юни 04, 2009 22:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Случвало ми се е няколко пъти хипотезата със захранването да се окаже вярна при подобни симптоми. Само дето понякога е цялото захранване, а друг път - импулсния конвертор на дъното дето храни само процесора.
stoianivanov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Пет Юни 05, 2009 6:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Вижте сега, за да не пишем много - в момента РС-то работи с новия процесор Пентиум 4, но със старата памет 2х256 МВ, при тази ситуация процесра работи на 1.86 GHz, проблема става като сложа новата памет 1GB, минават си всички инициализации, паметта си работи, процесора става на 14х200 демек 2.80 GHz, паметта на 200 MHz, но като се стартира Вина още в началото РС-то се рестартира. Ето защо не мога да направя при тая ситуация какъвто и да е тест, но ще направя тест с ботващо СД за да разбера дали ОС е виновна. Варианти много за проблема и трябва да се отсеят.
Иначе напрежения и всичко си е нормално, за мене първа вероятност е захранването, понеже имам закачен доста хардуер CD, DVD, флопи, 2 харда, ТВ тунер LAN може на захранването да му идва нагорнище.
RAM може да се сложи до 1 Гб, дали 1х1Гб или 2х512 все едно даже е по добре 1 Гб
Сега нямам време да се занимавам, като установя проблема ще пиша, просто питах дали някой е нямал такъв проблем, та да не ровя.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Goofy
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: plovdiv

МнениеПуснато на: Пет Юни 05, 2009 9:25    Заглавие: Отговорете с цитат

В такива случаи закачам един хард диск и инсталирам на него нов Win!
Taka без да си преинсталирам на моя си диск разбирам дали проблема е в ОС.
Върнете се в началото
Crank
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Варна/Шумен

МнениеПуснато на: Пет Юни 05, 2009 9:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Неотговори дали си ресетнал биоса.Важно е.
ДДР400 може да сложиш само и единствено една плочка с максимален обем 1ГБ т.е. другия слот е неизползваем при този случай.Погледни си в мануала дали има значение на кой слот трябва да се инсталира паметта.
Иначе максималния обем памет, който поддържа дъното ти е 2ГБ за двата слота общо ,но с памет неповече от ДДР266Мхц.
stoianivanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 05, 2009 11:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Ресетвал съм на "default" настроките (с F9 при мен), след което сейвам. Освен това правиx и Clear CMOS.
Така е, може само до 1 Гб и то на единия слот, слагам рама на DDR 1 слота, в мануала не пишат къде да е, пък и едва ли има значение.
Вижте сега, POST процесинга си минава без грешки, до тук паметта е вече тествана, проблема идва веднага в началото на зареждане на Вина, така че проблема е или захранването или Вина нещо не си харесва Рама, (или пък да трябва някъкъв драйвер ?) Не знам във Вина да има някъде настройки на паметта.
Абе по метода на изключванията ще го установя.
Върнете се в началото
Crank
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Варна/Шумен

МнениеПуснато на: Пет Юни 05, 2009 12:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Тогава остава - колкото и невероятно да ти звучи да е от харда и то защото системата ти работи "овърклокната" т.е. надали има PCI/AGP fix като опция в биоса ти, а ако пък случайно има - заключи Я! Сега като се сетя може и дори да не е от харда, а от някоя друга карта забита на РСI or AGP slot.
Драйвери за рам не ти трябват Wink
Успех
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 05, 2009 12:10    Заглавие: Отговорете с цитат

stoianivanov написа:
....но като се стартира Вина още в началото РС-то се рестартира. Ето защо не мога да направя при тая ситуация какъвто и да е тест, но ще направя тест с ботващо СД за да разбера дали ОС е виновна. ....

За Memtest-a не ти трябва качена ОС!
Бих пробвал и друго - преди да се зареди Win-a след като е минал POST бих го спрял и изчакал да видя какво ще се случи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
plamil
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна

МнениеПуснато на: Пет Юни 05, 2009 14:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Провери все пак какво ти пише в регистъра на ключ:
Цитат:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4D36E966-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

Също така и в "%systemroot%\WINDOWS\inf\hal.inf".
напр. при мен там е изписано следното:
Цитат:
;****************************************************
; Compaq SystemPro (MP) HAL
[SYSPRO_MP_HAL]
CopyFiles = SYSPRO_MP_HAL.CopyFiles
CopyFiles = MP.CopyFiles
AddReg = rp_tags_addreg
Reboot

[SYSPRO_MP_HAL.CopyFiles]
hal.dll, halsp.dll,,0x3000

- компютъра ми е фирмен на Compaq
Върнете се в началото
stoianivanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 05, 2009 16:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз имам Hiren's BootCD 9.7, първо ще го пусна да видя какво ще стане, там има всякакви тестове, даже и меморитест
Crank, едва ли е от харда, ОС се зарежда от там, а тя тръгва и върви няколко секунди, за някоя друга карта забита на РСI or AGP slot може и да си прав, но те картите вече са тествани също нали. Ще видя в Биоса дали има PCI/AGP fix като опция, ама не вярвам.
Вижте сега преди да стартира ОС, всички железа са тествани, иначе ще има съобщение, ОС се стартира последна и започва да си зарежда нейните работи, може именно нещо там да не се харесва, ама защо ще се рестартира.
plamil, да гледам сега регистъра няма полза, нали казах сега съм със старата РАМ, или какво точно имаш предвид, кажи конкретно там има повече реда.
То сега компчето ми работи все едно е със Celerona-а, ама поне мога да пиша във форума.
Аре да не гадаем като направя всичко последователно ще пиша, няма начин да не го открия. Сега отивам да пийна ракийка със салатка, та да се овърклокна малко.
Върнете се в началото
plamil
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна

МнениеПуснато на: Пет Юни 05, 2009 19:53    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=96709&highlight=hal
Може да прегледаш какво е правил автора.
Идеята ми беше: дали XP-то е разбрало че си сменил процесора?
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\DeviceClasses - тука на някой от редовете трябва да видиш процесора си: Celeron или Pentium.
Ако все още стои записа за Celeron, трябва да си дръпнеш пач от сайта на Майкрософт, сега точно не се сещам за името му, беше нещо от сорта на Pentium x86 Upgrade.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети