|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
experi mental Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 06, 2009 17:45 Заглавие: Електроника за мотоциклет СУЗУКИ ГСХ1100Е |
|
|
Здравейте нов съв съм в форума затова ще си задам направо въпроса.
Как да си отремонтирам комутатора на мотора СУЗУКИ ГСХ 1100 Е.
Бих си го купил и втора употреба обаче е много дърто производство 1981г.
Случая е следния:Опитах да запаля мотора но акумолатора се е предал,завъртя 3-4пъти на стартера и умря,последва бутане на мотора и запали,както си му е реда,но уви сле 200 метра заработи само на 2 цилиндъра от 4.В посочения ред 2-3 които са на една бобина а 1-4 замлъкнаха следователно от другата бобина.Извърших следното ,проверих свещи,кабели,лули-изправни,Размених местата на бобините за проба-Изправни,стигнах до датчиците-изправни,инсталация-изправна,но Комутатора ме съмнява!Отворих го но отвътре няма щампи на транзисторите и не знам какви са.
Как мога да разбера с какви да ги заменя .и С този модел за пръв път се сблъсквам.Ще приложа снимки ако може да помогнете!!!Номера на комутатора е 131100-2280. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 06, 2009 18:48 Заглавие: |
|
|
Все още ли е DENSO.
И двете бобини се управляват от 2 дарлингтона. Схеми няма на самото запалване . Ако е възможно разглоби и отстрани меката като каучук заливка, ако е смола загряваш до 70-80 градуса , и тя омеква ....
Ако работи само едната бобина , има шанс да се оправи
По спомени .... замяната на бобините е много неудобно.... |
|
|
 |
experi mental Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 09, 2009 11:54 Заглавие: |
|
|
Да така е оправих го за сега! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|