Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SHARP DV5480S-bin
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Пет Юни 12, 2009 18:57    Заглавие: SHARP DV5480S-bin Отговорете с цитат

Колеги,нужна ми е прошивка на паметта на този телевизор.Съставът му е:
CPU=SAB8032B-P
memory=24C04 1
EPROM=27C512-20FI
SINC.=MC44007P
TXT=SDA5273S
vertical=TDA8170
PowerSupply=TEA1039
В момента проблемът му е-свит симетрично по вертикал с разделена и подгъната,или по-точно припокрити двете половини на кадъра.С прошити други бинове от различни модели Шарп се държи по различен начин,като растера е пълен,но с недостатъци.Опитвах и в сервиз да вляза,но нещо не се получават регулировките.Моля за проверен бин за този модел или за DV5465S/H.Благодарностите-в аванс!

Последната промяна е направена от wesko dilow на Съб Юни 20, 2009 21:09; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Пет Юни 12, 2009 20:43    Заглавие: re: Отговорете с цитат

Би ли проверил пак MC4007P дали е точна ? Нещо не ми се връзва.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 12, 2009 20:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Изял е една четворка още.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Пет Юни 12, 2009 20:57    Заглавие: re: Отговорете с цитат

http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=8691 Дано това да ти помогне. Процесора е същия.

Търси ключе. Може и до тунера.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 12, 2009 21:27    Заглавие: Re: re: Отговорете с цитат

Todorov написа:
Търси ключе. Може и до тунера.

wesko dilow написа:
Опитвах и в сервиз да вляза,но нещо не се получават регулировките.

Доколкото виждам той си е влязъл в сервизен.
А за Philips-а съвета ти не виждам какво общо има с темата даже.

Да пробва дъмпа от атача.
Въпреки че щом
wesko dilow написа:
нещо не се получават регулировките.

по-скоро си има хардуерен проблем.Но сега нали е модерно с дъмпове да ги лекуваме.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 12, 2009 21:31    Заглавие: SHARP DV2180S Отговорете с цитат

Вярно,Божилов,МС44007Р.Иванчо,моят модел не е 100херцов,и е Шарп-не Филипс.Няма ключе,а в сервиз се влиза с двата крайни бутона отпред на лицевия панел.Щом търся помощ,значи съм изчерпал всичко,което съм намерил в нета за модела.Разчитам на някой,който колекционира памети от всичко,което му падне за ремонт.
Върнете се в началото
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Пет Юни 12, 2009 21:50    Заглавие: Отговорете с цитат

wesko dilow, да не си пообъркал и изписването на модела /малко/?!
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 12, 2009 22:12    Заглавие: SHARP DV2180S Отговорете с цитат

Божилов,не разбирам сърказма ти,но модерните технологий са си модерни.Токущо с твоят бин заспа шарпчето от раз-и растерът си е нормален и цвят си има и всичко си е наред,и моделът си е този-не бъркам,щото ми омръзна да го драскам по хартийки при всяко търсене в нета,така,че с приятелско чувство казвам:Благодаря ти колега Божилов и понякога вярвай на 50годишните,все още можем и знаем по нещо,макар да е и нищо спрямо твоите възможности.Желая ви подобен успех и лоялни колеги!Закривам темата.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 12, 2009 22:23    Заглавие: Re: SHARP DV2180S-bin Отговорете с цитат

Затова съм казал
Цитат:
по-скоро

Изрази като
Цитат:
С прошити други бинове от различни модели Шарп се държи по различен начин,като растера е пълен,но с недостатъци...нещо не се получават регулировките.

не са особено информативни.
И между другото този дъмп който ти пратих и с който
Цитат:
заспа шарпчето от раз

също е от
Цитат:
други бинове от различни модели Шарп

Ако трябва да съм точен-от DV5465S е.
И пак между другото-беше първият който ми попадна за това шаси.
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 13, 2009 12:02    Заглавие: SHARP DV2180S Отговорете с цитат

Малий,отново се поизложих?!Моделът е DV5480S,но надписът е ожулен и първата цифра е заличена,а втората 4 прилича на 1,затова съм сгрешил.Като свалих капака над процесора,на ламарината от вътре си беше лепенката с правилния модел DV5480S,който е еднакъв с DV5465S,затова Божилов с твоя бин тръгна веднага.Безкрайно много се извинявам за грешката,която изцяло приемам за моя,щото всеки телевизор се обозначава и вътре по определен начин,но бях много ядосан с пробване на различни бинове,а истината е била само в един.Днес вече на спокойствие препроверих останалите 17 памети,които бях записал преди и отново твърдя,че само с тази на Божилов заработи коректно.Е,малко в сервиз дръпнах вертикалния размер,но това си е нормално.Няма да влизам в подробности какво се получава с другите памети,важен е крайния резултат,с ваша помощ,разбира се.Отново извинения и благодарности.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети