|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pitt1 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 13, 2009 14:36 Заглавие: как да понижа напрежението от адаптер? |
|
|
от 4.5V -> 3 -> 1.5
значи имам в нас часовник в коридора и стационарен телефон на батериики. Часовника е обекновен с една батериика от 1.5 V а телефона е с 3 батериики от 1.5V. Имам един непотребен адаптер/зарядно за GSM за SAGEM май беше на 4.5V. Идеята ми е да не купувам постоянно батерии и да сменявам.
Дали може да стане, примерно със съпротивления някакви напрежението да стане на 1.5 V за часовника и от същото зарядно на 3 V за телефона. Телефона е с 3 батерии, но има и захранване от 2 от тези 3 батерии за дисплея, а 4.5V са за светодиод за проверка па пари.
Едно че ще си спестя пари от батерии, друго, че няма да се занимавам постоянно да ги сменям. Тези на телефона много бързо падат и не се вижда кой ми звъни, показва дата, час и др.
Последната промяна е направена от pitt1 на Съб Юни 13, 2009 15:15; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
elektrik216 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 13, 2009 14:57 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Телефона е с 3 батерии, но има и захранване от 2 от тези 3 батерии за дисплея, а 4.5V са за светодиод за проверка па пари. |
Нещо не става напълно ясно какво искаш да кажеш, но иначе има закон на Ом I=U/R и така може да сметнеш какъв резистор ти трябва. _________________ Тролеите напред!!! |
|
|
 |
pitt1 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 13, 2009 15:12 Заглавие: |
|
|
е как не е ясно,
значи тези 3 батериики са свързани последователно, нали, за да се получи напрежение с трите 4.5 V. Като отворих отдолу, има 3 кабела към батериите, 1 към минуса на първата един към плюса на последната- 4.5 V и има още 1 кабел към плюса на втората - 3 V. Като сложа батерия 1 и 2 свети дисплея, не свети диода за парите. Значи от тези 3 батерии се взимат 2 напрежения.
ако го помнех тоя ОМ нямаше пиша тука... и с това I=U/R мислиш ли че мога да се оправя? ако можеш ми кажи какви съпротивления да си взема, ако не можеш здраве да е
| elektrik216 написа: | | Цитат: | | Телефона е с 3 батерии, но има и захранване от 2 от тези 3 батерии за дисплея, а 4.5V са за светодиод за проверка па пари. |
Нещо не става напълно ясно какво искаш да кажеш, но иначе има закон на Ом I=U/R и така може да сметнеш какъв резистор ти трябва. |
|
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 13, 2009 16:32 Заглавие: |
|
|
| pitt1 написа: |
ако го помнех тоя ОМ нямаше пиша тука... и с това I=U/R мислиш ли че мога да се оправя? . | В повечето сайтове на тези които се занимават с каквото и да е електричество ако този закон не се знае въобще не допускат да се пише
Ако това не го знаеш е безмислено да се пише каквото и да е .
Но аз предполагам че ти е скучно и разлайваш кучетата и после гледаш сеир. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 13, 2009 16:40 Заглавие: |
|
|
Въпросния индивид не е от вчера тук.Правени му бяха забележки за това как се отговаря в този форум и да не цитира цели постове.
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?p=267153
Като гледам не си е взел забележка от тогава и продължава напук и под новия ник.
Този път смятам да гризне дръвцето и по IP.
И още изявления на въпросния индивид,които ще подмина без коментар-
| Цитат: | awe kav ti e problema pa na tebe we???
basi i tapanirite sa tiq moderatori na toq forum! mi nali e za tva foruma da se pita,6om mi otgovarqt zna4i ima smisal.
gledai samo ti da ne grizne6 dravceto!
kogato iskam da pi6a tuka,vinagi 6e go napravq,svobodata na tova izrazqvane ne moje da se bannva 4rez nikvi takiva tapi pravila!
|
За това дали хората които се допускат до форума има нужда да се проверяват дали знаят закона на Ом не знам дали има смисъл,но със сигурност форума има крещяща нужда от един добър психиатър.Психиатър му е майката-и да преглежда решилите да се регистрират-и такива като хване-разните там озверели дечурлига,озлобени лумпени,хора с раздвоение на личността и прочие и прочие темподобни да ги шкартира предварително,още преди да са дошли тука да си изтърсват мисловните отпадъци. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|