| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 12, 2009 18:31 Заглавие: |
|
|
Пищи според мен от развивката,има хора с по изострен слух и на мен са ми носили и бях писал даже.Колегата Тони е така ,чува като мишелов,като включа CRT и все пита -какво включи..... _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 12, 2009 19:22 Заглавие: |
|
|
Е така е, но пищене и бръмчене са различни неща - нека човека уточни кое от двете е. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
darin1969 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 12, 2009 22:29 Заглавие: |
|
|
| Не, не е пищене а бръмчене. Освен това ме притеснява консумацията която е около 450мА - малко множко според мен за 14". Но за съжаление днес ми излезе нещо непредвидено и ще направя пробите следващите дни.Благодаря за съветите. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 13, 2009 7:16 Заглавие: |
|
|
Ами виж я отде идва тая завишена консумация, като разтоварваш захранването последователно. Най- напред разбира се, сложи вместо ТХО-то една лампа 60W и давай натам. Естествено, ако има някаква защита, дето следи има ли изправени напрежения от ТХО или нещо от сорта - я елиминирай - иначе ще стои в StBy и нищо няма да разбереш. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 13, 2009 8:45 Заглавие: |
|
|
| Не е зле да се проверят (сменят) изправителните диоди в импулсното. При влошени параметри бързо свършват електролитите (и другите кондезатори около диодите) и консумацията е повишена. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 13, 2009 10:13 Заглавие: |
|
|
| ikarlo написа: | | .... (сменят) изправителните диоди в импулсното. При влошени параметри ..... |
Айде де,...при "влошени" параметри направо си гърмят нататък доста неща като започнем от крайния на захранването, да не говорим за бушона и якото съпротивление преди големия електролит.
Ако тхо то товари то неминуемо ще се вижда на екрана и ще пече крайния транзистор .Нека ако има възможност на вторичните напрежения на захранването да се пусне на всяко едно по отделно външно захранване и да се види в коя верига е най голяма консумацията.Нека пишещия темата да провери да не е сложил наопаки N552 наопаки и от там да идва по високия товар. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 13, 2009 11:13 Заглавие: |
|
|
Aко стабилизатора все пак не е обърнат , прослушайте отклонителната система .Тук има има добър спектър от звукови честоти като почнете от 50Hz та до 15,625кHz . _________________ LZ4XH |
|
|
 |
darin1969 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 16, 2009 11:47 Заглавие: |
|
|
Днес приложих съветите ви и установих, че с лампа няма бръмчене. Като се заслушах и с една тръба чух че цвърчи (мисля е по точно) ТХО. А за консумацацията съм се заблудил. Явно нещо ми се е скапало FLUKE-то, т.к. показва около 450ма. Взех си другия уред и консумацията е около 0.18А, което е нормално. Проверил съм и консумацията и формата с осцилоскоп на всички напрежения (110V-150mA, 180V-15mA, 26V-200mA, 20V-47mA, 15V-450mA, 12V, 5V) и те всички са наред, без пулсации. Но цвърченето си остава и е много силно и дразнещо. Пробвах дори и с капак, но пак се чува силно. Осцилограмите на драйверния и крайния транзистор на ТХО са идеални като по учебник. На първичната на ТХО импулсите също са без изкривявания. Интересна е осцилограмата на крак #8 на ТХО-това е общия край на вторичната на ТХО с потенциометъра SCREEN. От там се взема ОВ за сигнала ABL. Само тя е с изкривявания - един положителен преминаващ в отрицателен импулси наподобяващи импулса на ОХ но изкривени. И като се променя цвърченето се менят и изкривяванията. Елементите в обратната връзка за ABL (крак 13 на LA76810) съм ги проверил.Може ли да се направи нещо или май трябва да сменям ТХО? Пак казвам всички електролити са сменени.
Пробвах при намалени яркост и контраст почти до нула - Цвърченето изчезва. Проверил съм за механично укрепване, но всичко е наред. ТХО е презапоено.
Последната промяна е направена от darin1969 на Вто Юни 16, 2009 12:49; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 16, 2009 12:32 Заглавие: |
|
|
Ех...., дай да изчистим понятията:
Бръмчи, брум, низка честота - 50, 100 херца
Цвърчи, пищи, висока честота (в звуковия спектър) - 15 килохерца
Не вярвам (не го изключвам) да пищи ТХО-то. Просто защото се произвеждат много качествено, поне в това отношение. Това не е някогашното производство..... Най-много да ти остане едно за спомен Ако има възможност пъхни отверката между бобината и магнитопровода на ТХО, търси някъде хлабина, не добро укрепване, елемент, който резонира....
По-скоро около него провери елементите, участващи във веригата на отклонителната система, бобинката за линейност по хоризонтал  |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 16, 2009 12:59 Заглавие: |
|
|
Крайния за хоризонталната развивка оригинален ли е или е сменян?Какъв стои на мястото му?
Има ли паразитни излъчвания, които се приемат от съседни телевизори?
Освободете 13пин на процесора .Има ли пак " цвърчене "?
Когато променяте яркостта , картината влошава ли се ? Това е свързано със промяна на звука : да или не ?
Включете високоговорителя . Прослушайте и звуковия канал.
Не споменавате нищо за отклонителната система(бобина) на кинескопа. _________________ LZ4XH |
|
|
 |
|