| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
k_dimitrovv Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 08, 2009 15:59 Заглавие: Програмиране на 24C041 |
|
|
| Здравейте, налага ми се да програмирам памет 24C041 - еепром памет с вътрешен reset генератор и watchdog таймер. Искам да попитам ако някой знае има ли разлика при програмирането на този чип в сравнение със стандартната 24С04? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юни 08, 2009 16:12 Заглавие: |
|
|
А протокола за програмиране същия ли е като на 24С04 или се различава? Ако са само краката ще се справя да ги наредя... Или ще ми е необходим по-специален програматор  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 08, 2009 16:37 Заглавие: |
|
|
| Разгледай представените програматори примерно тук и ще видиш кои могат. След като задаваш въпрос за програмиране, а не казваш с какъв програматор ти разполагаш и не искаш да разгледаш двата Datasheet-a. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пон Юни 08, 2009 16:40 Заглавие: |
|
|
| Ако е аналог на тази: KS24C041 /не съм и гледал даташийта/, гледам че ELNEC seeprog я "чува". ELNEC-а, сам "върти" краката, според избраната памет. Не знам с какъв програматор си... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юни 08, 2009 18:51 Заглавие: |
|
|
Благодарям за отговорите. Не казваам с какъв програматор разполагам защото в момента не разполагам с никакъв... но смятам да си взема някой, който ще ми свърши работа за паметта по-горе. Като разгледах набързо списъка от RC ми се струва че май само seeprog ще ми свърши работа. Ще погледна и даташиита на паметите за дидя дали няма да мога да мина и с по-тънък програматор - засега ще ми е необходим само за програмиране на серийни еепром и то не много често.  |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 09, 2009 9:29 Заглавие: re: |
|
|
До колкото си спомням тази памет се използва в телевизорите SAMSUNG.
Там не беше ли стандартно изпълнение ? 24xx . Ако от 1-ви до 4-ти крак дадеш краката на маса, не се ли пише като стандартна 24-ка ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 16, 2009 12:22 Заглавие: Re: re: |
|
|
Даа, тази памет на Самсунг изглежда са я кръстили KS24C041 само за да объркват хората тя си е същата като 24C04 и така се чете и пише. За съжаление не успях да открия откъде в България да си купя 1-2 бройки CAT24C041 която е с вътрешно генериране на reset и с watchdog таймер - моля ако някой знае откъде да се снабдя с такава (за препоръчване в SOIC корпус) да каже. |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 16, 2009 14:18 Заглавие: re: |
|
|
Дай малко повече инфо.
Първо от какво е. Ако има при някои от нас на платка, би трябвало да знаем къде да търсим.
Второ, ако се преработи малко схемата, би могло да се помисли и за стандартна 24хх.
http://www.romservice.ru/i2c.html ако няма същата в магазина, може да има по-голяма по обем на паметта. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 16, 2009 14:59 Заглавие: Re: re: |
|
|
Паметта е от уред за измерване на димни газове MRU Delta2000- немски.
Пробвах със стандартна 24C04, записах файла който ми изпратиха от Германия и оставих старата памет само за генериране на рисета при пускане и проблеми със захранването. При първоначално стартиране уреда ми дава грешна check suma - "Checksumme 1/2 5/6
deff C C00 3C 3C00". Колегата от Германия казва че това е оригиналния запис... иначе уреда си заработва нормално после, но това съобщение при пускане дразни. Това е - някакви идеи? |
|
|
 |
|