|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nick_zl Гост
|
Пуснато на: Съб Апр 10, 2004 21:45 Заглавие: Intel 8051 and 8255 I/O - Schematics |
|
|
| Някой може ли да каже от къде мога да намеря схеми на свързване на Intel 8051 със 8255 I/O разширител както и примери на управлението им на Assembler и C? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 11, 2004 18:58 Заглавие: 80C51+8255 |
|
|
| Виж тук дали няма да намериш нещо: :http://www.elektroda.pl/eboard/search.php?mode=results |
|
|
 |
Cvetanov Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 12, 2004 9:52 Заглавие: |
|
|
тук можеш да намериш описанието на чипа
ftp://download.intel.com/design/archives/periphrl/docs/23125604.pdf
като цяло това е доста стар чип и за нови неща според мен не е препоръчителен, а и управлението му е доста усложнено. Има смисъл да го разучаваш единствено ако разполагаш с някакво устройство на което искаш да промениш програмата. Ако разработваш нещо ново ти препоръчвам да избереш друг вариант (даже по-добре избери някакъв нов процесор)
ина4е се свързва като всяко друго периферно устройство на 8051
D0-D7 към данновата шина на процесора
CS към адресния дешифратор на схемата, A0, А1, WR и RD съответно към A0, А1, WR и RD на процесора.
по отношение на управлението на 8255 не мога много да помогна защото не съм се занимавал с него но документацията му трябва да ти е достатъчна като начало
като я прочетеш и имаш конкретни въпроси сте се опитам да им отговоря |
|
|
 |
Nikolay Zlatanov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 14, 2004 15:31 Заглавие: Intel 8051 and 8255 I/O - Schematics |
|
|
| Много моля господин Цветанов, регистирал се като гост и изпратил отговор на 12.04.2004 в 10:52 по горната тема да ми изпрати e-mail адрес, на който да му пиша. Благодаря. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|