|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
akcioner Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 29, 2009 15:00 Заглавие: |
|
|
Ясно ми е как трябва де се изпълнят нещата по правила, но няма как да "прекроя" цялата инсталация на сградата - все пак идеята беше да монтирам само един бойлер. Налудничавите идеи не бих ги приложил за нищо на света. Въпросния болт няма връзка нито с арматура нито с нещо друго - забит е просто в тухлена стена и не служи за нищо. Точно защото не може да навреди на никого ми дойде идеята. Или греша? Затова и въпроса ми беше главно дали може да свърши някаква работа за сработване на ДТЗ, след като докосването на уфазен уред от човек или просто оголена фаза в стената може да го стори?
Обръщам внимание, че това няма да е основния защитен проводник - той ще си идва от нулата на таблото преди ДТЗ, а просто резерва в случай че няма нула до апартамента /колкото и малко вероятно да е/. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mirk Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 29, 2009 17:37 Заглавие: |
|
|
Колко метра тухли има от 5тия етаж до земята Замисли се малко и сам си отговори на въпроса дали забития болт става за нещо по различно от закачалка Викни сервиз да ти пусне в експлоатация бойлера. Не взимат чак толкова скъпо. Така нема да се окъпеш цял месец.  |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 01, 2009 10:03 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Имам вече достатъчно литература и идеи, ясни са ми и принципите на действие. Остава да порисувам помисля и избера оптималния вариант, защото така или иначе идеален няма. |
| Цитат: | | Ясно ми е как трябва де се изпълнят нещата по правила, но няма как да "прекроя" цялата инсталация на сградата - все пак идеята беше да монтирам само един бойлер. |
Драги Акционере, решаването на въпросите, които поставяш, не става с четене и мислене, а с документи и сертификати. Според Закона за техническите средства ОТГОВОРНОСТТА е на ТОЗИ, КОЙТО ПУСКА В ЕКСПЛОАТАЦИЯ! В случая са създадени правила за ВСИЧКИ случаи (и за двупроводни и трипроводни инсталации) и НЕ СЕ МИСЛИ, а се прилагат правилата. При инцидент, ако не си лично пострадалия, носиш отговорност пред закона. Познанията, които си придобил, могат да ти бъдат полезни да провериш правилно ли е направена инсталацията и грамотно да формулираш евентуална рекламация още преди пускане в експлоатация. |
|
|
 |
akcioner Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 16, 2009 10:15 Заглавие: |
|
|
Здравейте на аудиторията!
След доста туткане най накрая намерих време да монтирам бойлерчето. Оказа се че тук трудно се намира ДТЗ - общо взето в един магазин в града. Наложи ми се и да го посетя два, защото първия път ми твърдяха че ДТЗ въобще нямало да работи, защото мерела тока по защитния проводник. Не можах да схвана мисълта на продавача и след някой ден пак отидох и когато ми нарисува как защитния едва ли не се връзва за релето на ДТЗ ми стана ясно че момчето освен потенциали друго няма в главата.
Сега за самия бойлер. Честно да ви кажа се чудя защо хората загряват по 100 литра вода, когато могат да получават толкова колкото им е нужно. На 3 kw спокойно се изкъпваш, на 4 kw струята е по-силна и водата по-топла отколкото съм свикнал. На 7 kw се къпа жената /беше първа/. После мрънка че се е ощавила и че е хвърчала вода из цялата баня. Инсталацията издържа без проблем. Недостатъка е че на 3 и 4 kw трябва да източиш около 1-1,5 литра вода преди да се загрее достатъчно за къпане /горе долу толкова е и резервоара на бойлера/.
С две думи не съжалявам за избора. Мисля че няма да има никакъв проблем зимата. Сега водата ни е 15 градуса и 4 kw са достатъчни, зимата дори и до 5 градуса да падне 7 kw ще свърши работа. Цялата ВиК, ел. инсталация и бойлера ми излезе към 200 лв. |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 16, 2009 12:35 Заглавие: |
|
|
със здраве да си го ползваш _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 16, 2009 13:47 Заглавие: RE: |
|
|
Аз един път си купувам проточен бойлер. Втори път - НЕ.
Взех си малко бойлерче. Бразилско. Супер луксозно, тънко колкото книга.
Парите му не бяха малко. Изкара 1 година и нещо и умря. Нагревател.
Оказа се, че нагревателят му, заедно с всичките датчици по него беше залят със пластмаса. Включително и тръбата. И край. Електрониката си беше добре изпълнена със PIC .... процесор.
Докато си бачкаше беше супер, сега пак е ....... но супер скъп буклук. |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 16, 2009 16:17 Заглавие: |
|
|
Честито. Голямо питане падна по разните форуми Това че първо си пуснал жената да пробва е добро начало. Не забравяй да натискаш бутончето на тая дефектна защита по един път на месец за да я провериш дали е наред. |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 16, 2009 17:58 Заглавие: |
|
|
Имам две такива бойлерчета (теси).Купувал съм ги през година.На втората година гърми (демагнитизира)магнитчето към датчика за течаща вода.На първи ремонт слагам допълнителен магнит от вънка,на втори ремонт магнит вътре на мястото на оригиналния.След още година гръм (спря)да включва самия датчик.Мислех си,че е рид ампула,ма се оказа ,е е нещо полупроводник и струващо 35 лева.Е сега е рид ампула с триак.Та идеята ми беше да питам само мойте Тесита ли ми играят номера или фирмата и стоката си е такава
А за монтажа нали си е като за своя душа не казвам че сам го правил аз .Но захранено бойлерчето с две фази (за всеки нагревател отделна) 7 киловата и зимата си дават добър дебит хем водата ми е на замръзване февруари месец. |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 16, 2009 19:36 Заглавие: |
|
|
| Всичката им стока на Теси е такава. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 16, 2009 20:20 Заглавие: |
|
|
Що ли и аз съм на мнението на Милен,за квото съм се сблъсквал тяхно производство.... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|