|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 17, 2009 9:13 Заглавие: |
|
|
Айде и аз да се включа.Не съм проследявал темата,но да отбележа че за да работят два трафа в паралел не трябва параметрите им да се различават повече от 5% _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 17, 2009 9:58 Заглавие: |
|
|
| Till_Lindemann написа: | А възможно ли е вторичните на двата трафа да се свържат паралелно? И при това положение тока ще се увеличи ли 2 пъти? При паралелното свързване мисля, че вече отделните грецове са за предпочитане  |
Много ми е интересно откъде ще вземеш две напрежение при паралелно свързани вторични намотки? Нали усилвателят е с двуполярно захранване? А още по интересно е къде ще свържеш втория грец  _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 17, 2009 10:50 Заглавие: |
|
|
С два греца ще стане по-зле отколкото с един защото ако има разлика в изходните на двата трафа тя ще се появи и в изправените напрежения. При един грец няма да я има, а и загубите както ELP спомена ще са по-малко.
Имаш 2 трафа с по една намотка 40 волта. Трябва ти двуполярно. Свържи последователно намотките както Ichko още в първите постове ти отговори и сложи един грец. Средната на двете намотки е маса. С това темата всъщност се изчерпва.
При паралелно свързване на намотки ще е добре да са еднакви напреженията. Иначе ще протича ток и ще загряват трафовете без иначе да има консумация. Освен това ако единия гръмне гърми и другия траф. В този смисъл с отделни грецове е по-добре. Но както казахме паралелно не ти върши работа. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 17, 2009 11:30 Заглавие: |
|
|
Колеги,
човека - без да искам да го обидя - има нужда да затвърди разбирането си на закона на Ом, вие разсъждавате как/дали е правилно да се свържат вторичните намотки в паралел...
Не че има нещо лошо в тия разсъждения, ама когато клиента иска кебапчета и плаща за кебапчета, няма смисъл да обсъждаме с кое точно синьо сирене става по-вкусен дресинга на Бьоф Строганов.... _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 17, 2009 11:50 Заглавие: |
|
|
| pilgrim написа: | ...
от казаното излиза, че като вържеш последователно два кондензатора- резултатния ще бъде четири пъти по- малък.
Сложна мисъл. | И невярна!!! |
|
|
 |
Till_Lindemann Активен потребител

Регистриран на: 28 Май 2009 Мнения: 73 Местожителство: Пазарджик/Пловдив
|
Пуснато на: Сря Юни 17, 2009 12:12 Заглавие: |
|
|
Казано по друг начин, при последователно свързване на 2 кондензатора с еднакъв капацитет, общият капацитет е равен на половината от капацитета на всеки кондензатор, или 4 пъти по-малък, отколкото, ако се свържат паралелно. Това имах предвид.
joda, знам, че паралелно не ми върши работа. Този въпрос нямаше връзка с основния, просто исках да използвам същата тема.
Малко се отклонихме от същността на темата, а тя за мен е изчерпана. Благодаря на всички още веднъж  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 17, 2009 12:15 Заглавие: |
|
|
| Цитат: |
човека - без да искам да го обидя - има нужда да затвърди разбирането си на закона на Ом, вие разсъждавате как/дали е правилно да се свържат вторичните намотки в паралел...
Не че има нещо лошо в тия разсъждения, ама когато клиента иска кебапчета и плаща за кебапчета, няма смисъл да обсъждаме с кое точно синьо сирене става по-вкусен дресинга на Бьоф Строганов.... |
Форума изби в кулинарна насоченост ,змея е гладен явно ! А пък ако беше чел внимателно ,щеше да забележи ,че "клиента" нито плаща нещо ,нито знае точно какво иска ! Колега zmeios време е да престанете с коментарите си относно постовете на другите участници , особено ако нямате какво да кажете по темата ! А по нея отговора е един -двете вторични последователно с 1 грец ,2 електролита и средна точка . Всякакви други варианти са или невъзможни ,или с повече материални и енергийни загуби ,точка ! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|