|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 20, 2009 9:59 Заглавие: 10F200, търси се съдействие... |
|
|
Поради факта, че нямам програматор за 10F2xx серията, нямам инсталирана развойна среда и май от всичко необходимо остана само нуждата, моля за помощ.
Трябва ми charge pump контролер с един чип без пасивни елементи.
Целта е следната. Имаме правоъгълен сигнал с честота 12.5kHz. Трябва да следим за наличието му и ако е тук, да държим един пин във високо ниво и един в ниско. Като изчезне, пиновете да си сменят полярността.
За целта... В период от време от 100 микросекунди чакаме за 2 фронта или среза на желания вход. Като минат активираме изходите за следващите 100 микросекунди. Ако в някой от 100 микросекундните периоди няма желаните 2 фронта или са повече от два, деактивираме изходите и успиваме програмата до ресет или външна намеса или там каквото падне. Успиването да се извършва само след като поне веднъж успешно е минал цикъла. Иначе, да чака, че няма да иска да тръгне само.
Мога да почерпя кило Козлодуйска или нещо там да съм полезен. Трябва ми точно една бройка програмирана, с готовност за една резервна, като нещо обозя тази покрай експериментите.
Не, че има наплив от помощници, но лека корекция на заданието. Има период, вдига се изхода за 100+ микросекунди. Ако през това време няма период, гаси се. Като се яви, пак се вдига. Демек, упростяване. Ако никой в БГ няма такъв програматор и не ползва такива чипове, ще го спретна с един чакащ мултивибратор, ама отива на повечко чаркове и ще е трудно да се събере в капачката на LPT'то. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Нед Юни 21, 2009 11:37 Заглавие: |
|
|
Ако искаш - драси ми едно PM - може да се измисли нещо по въпроса _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 21, 2009 11:41 Заглавие: |
|
|
| Можеш да го успиш ама след успиването има малко време докато отвори добре очи , а за перфектно изпълнение на задачата се търси поне едно външно прекъсване |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|