|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2005 16:08 Заглавие: |
|
|
бас тубата нали е моно?
ако е, значи 1 чинч, втория не ти е нужен.
намери някакъв феритен материал и направи поне две навивки около него с проводника _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2005 18:08 Заглавие: |
|
|
orling, сигурен сам че проблема с шума едва ли е в импулсното захранване:
1 Заради това че е пригодено за компютър. там се изисква стабилизирамо захранване.
2. То има работна четота доста по висока от 20KHz, и едва ли ще чуеш шум ако случаино попадне на входа на усилвателя ти.
3. Бас тубата ти със сигурност има схема с собствено вградено импулсно за 12 волта. Така че захранването на компа ти захранва вграденото на бас тубата и от там отива на самия усилвател.
Съвета ми е просто работи по въпроса със съгласуването на сигнала от ДВД към Бас-тубата. Няма начин да не свирне както трябва _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
integrall Нов потребител

Регистриран на: 03 Мар 2005 Мнения: 44 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Мар 10, 2005 10:51 Заглавие: |
|
|
послушай vladi. _________________ това ми е работата |
|
|
 |
orling Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 11, 2005 9:18 Заглавие: PROBLEM - RESHEN :))))))))) |
|
|
Здравейте!!!! Значи, първо да се извиня на всички вас, че вчера бях командировка и не можах да отговоря.
ТУБАТА: сряда вечерта бях решен да правя цветната схема. Тръгнах по магазините в Благоевград, и за съжаление никъде не открих потенциометъра - преди имаше един магазин, но са го закрили - местят го на друго място /улица/ и все още не е отворил врати. Прибрах се. Взех, че вързах пак всички жици...познайте какво: нали на гърба на тубата има едно нещо GAIN Control потенциометър - намалих го - и уви - няма шум, няма нищо! Аз знам какво стана - преди се лакомих да увеличавам баса до дупка от този потенциометър, и фактически шума се увеличаваше драстично! Сега си настроих колонките за високите по-високо, намалих този потенциометър, и баса - супер си е! Като увелича нивото на звука с дистанционното от ДВД-то - баса тресе прозорците! Направо супер!!!!!!!!!!
Благодаря ви много за помощта!!! Бяхте безценни, защото с ваша помощ научих много!
Ако има някакви коментари или въпроси - задавайте! Аз съм просто много на кеф в момента за да пиша по-подробно!  |
|
|
 |
integrall Нов потребител

Регистриран на: 03 Мар 2005 Мнения: 44 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Мар 11, 2005 11:49 Заглавие: |
|
|
orling, разкажи сега има ли шум от комп. захранване - за колегите - да знаят! _________________ това ми е работата |
|
|
 |
orling Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 11, 2005 13:42 Заглавие: |
|
|
| integrall написа: | | orling, разкажи сега има ли шум от комп. захранване - за колегите - да знаят! |
Ами, по принцип шум има колкото и преди, с единствената разлика, че на самата туба имало потенциометърче, с което явно се намалява волтажа на звуковия сигнал, който се получава от ДВД-то (в моя случай). Шума идва именно оттам, не от комп. захранването.
Ако има някакви допълнителни въпроси - питейте  |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Мар 11, 2005 13:57 Заглавие: |
|
|
 _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|