| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vlindos Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 08, 2009 20:42 Заглавие: как да сметна честота/duty cycle за първична намотка |
|
|
Опитвам се да сметна оптималната честота/duty cycle за трансформатор.
Да речем първична намотка е 0.2 ohms и 10 uH - какво би било времето за пробиването на електормагнитно поле на първичната намотка и какво би било времето нужно да изчезне?
Предполагам има формули някаде... ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vlindos Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 20, 2009 22:47 Заглавие: |
|
|
Насищането се смята по формула t=3L/R.
Някой да каже как се смята времето за преходния процес при спиране на тока.
Последната промяна е направена от vlindos на Нед Юни 21, 2009 13:18; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Съб Юни 20, 2009 23:16 Заглавие: Re: как да сметна честота/duty cycle за първична намотка |
|
|
| vlindos написа: | Опитвам се да сметна оптималната честота/duty cycle за трансформатор.
|
това ме хвърли в оркестъра.....
Edit на 22.06.2009
Aха, успя тихо и по чорапи да си оправиш втората написана мисъл.
обаче
| Цитат: | .......какво би било времето за пробиването на електормагнитно поле на първичната намотка и какво би било времето нужно да изчезне?
|
има няколко възможности- да си оправиш понятията за магнитно поле и що е то, ако не ходиш на училище да тръгнеш, да гледаш по- малко филми за старгейт и въобще по- добре застани на някое кръстовище и помагай на стари хора да пресичат, когато сфетофара не работи!
съжалявам, че тонът ми не е подходящ за теб но като взема в предвид и тази глупост:
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?p=255262&highlight=#255262
| Цитат: | | ....следва кондензатора се разрежда през искрата.... |
| Цитат: | nobodyshadow | Цитат: | :
-Това не го разбрах?!Да не става въпрос за нещо с КПД>100%? |
На теория - да Има изследвания на немски учени които твърдят че е над 100%, |
ми иде нанагоре да ти чета идиотщините и за в бъдеще бягай в този форум:
http://forum.fantastika.cc/ _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
vlindos Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 19:56 Заглавие: Re: как да сметна честота/duty cycle за първична намотка |
|
|
| pilgrim написа: | | vlindos написа: | Опитвам се да сметна оптималната честота/duty cycle за трансформатор.
|
това ме хвърли в оркестъра.....
Edit на 22.06.2009
Aха, успя тихо и по чорапи да си оправиш втората написана мисъл.
обаче
| Цитат: | .......какво би било времето за пробиването на електормагнитно поле на първичната намотка и какво би било времето нужно да изчезне?
|
има няколко възможности- да си оправиш понятията за магнитно поле и що е то, ако не ходиш на училище да тръгнеш, да гледаш по- малко филми за старгейт и въобще по- добре застани на някое кръстовище и помагай на стари хора да пресичат, когато сфетофара не работи!
съжалявам, че тонът ми не е подходящ за теб но като взема в предвид и тази глупост:
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?p=255262&highlight=#255262
| Цитат: | | ....следва кондензатора се разрежда през искрата.... |
| Цитат: | nobodyshadow | Цитат: | :
-Това не го разбрах?!Да не става въпрос за нещо с КПД>100%? |
На теория - да Има изследвания на немски учени които твърдят че е над 100%, |
ми иде нанагоре да ти чета идиотщините и за в бъдеще бягай в този форум:
http://forum.fantastika.cc/ |
Бате гледай си схемите в малкото сервизче и не давай акъли от които нико няма полза. |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 20:04 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Бате гледай си схемите в малкото сервизче и не давай акъли ... |
Нямам сервиз готин- какво имам и какво работя теб не те касае- просто и да ти го кажа няма да разбереш.
Но тук има доста хора със сервизи и ти глупако не се усети как ги обиди- проблема си е изцяло твой.Ти след като не знаеш нищо свястно за магнитното поле- и край сервиз няма да минеш.
Още веднъж те призовавам- не засипвай форума с неумни постове! _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 22:15 Заглавие: |
|
|
Бате,нещо против сервизчетата ли имаш?
Получаваш едноседмична почивка от форума през което време имаш прекрасния шанс-
-да се запознаеш с правилника на форума.
-да се запознаеш със това с кое бутонче се отговаря в този форум.
-да се позакротиш малко,щото както си тръгнал "хем посран,хем голям,хем пък и с рогът напред" ако продължиш в същия дух следващия път почивката няма да е само едноседмична.
-а и защо не да отвориш учебника по ТОЕ.
Лято е,време прекрасно за четене...
P.S.Между другото сега прочетах и другата тема.Скоро не се бях смял така.Чак ми е чудно как съм я пропуснал да я видя навремето.Лошото е обаче че в тоя форум научната фантастика и електронните мистицизми и вервания нещо не се тачат.Да не кажа хич.
P.S.2.
И след като вместо питащия да се озъпти поне малко си регистрира нов ник за да ми джафка на ЛС-и двата ника му заминават в бан-листата-този път вече за постоянно. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|